Jdi na obsah Jdi na menu

Diskuze k Samanthě

 

Přístup má naprosto kdokoli narozdíl od diskuzí, ke kterým je potřeba zalogování. Diskuze bude pouze mazána o vulgárnosti a jiná nevhodná slova. Prosím, aby se diskuze neobjevovala jinde, nechci zahlcovat fóra, když může být vše "pod jednou střechou". Děkuji!

Reakce jsou na toto upozornění, klikni.

První příspěvky jsou dole, nejnovější jsou nahoře.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Dcerka - Postřehy

20. 3. 2010 13:12

Tak nejdřív se vyjádřím k Anče a moc ráda bych jí poprosila, aby příště své eseje zkrátila na minimum, protože tohle číst je za trest, zvláště, když většina věcí je o jejích zkušenostech a příbězích, které vůbec nejsou tématem diskuze. Chápu, že si chtěla nastínit situaci, ale trochu skromnosti neuškodí.
Co se týče zveřejnění Samanthy celého jména, již jsem svou chybu přiznala a je to upraveno. Co se týče fotek bytu... v článku jsou fotky pouze potkanů a klecí, v kterých Fénix byl nebo je. To se vztahuje k němu a ne k bytu a o bytu kromě toho, že je malý a jak na mně osobně působil nic není. Takže nechápu, na co neustále narážíte. Pokud máte na mysli později zveřejněné celé album, tak to jsem pouze ukázala po výtce Samanthy, že vybírám pouze škodlivé fotky.
Ančo, i domluva je právní fakt a má stejnou hodnotu jako písemná smlouva. To, že jsem nedala písemnou, byla má naivita a důvěra, spíše než blbost a k tomu jsem se již taky vyjádřila. Faktem zůstává, že jediný, kdo s tím má problémy a porušil to, je Samantha. A o to tu jde...

Pro Samanthu... díky kamarádům jsem měla možnost vědět, co píšeš na svém facebooku. Dobře to vyjádřil příspěvek po tobě. Nevěřím, že si z toho chtěla vytřískat zlatý, ono by to ani nešlo, ale prostě si porušila dohodu a za to by si měla nést následky. Postav se k tomu jako dospělá. Můžeš si nechat Fénixovi potomky přeci.

Bailee - ...

20. 3. 2010 12:57

La.Vay: To by mě také zajímalo, jestli by mi někdo pomohl. Nějaká klec za pakatel by se mi taky hodila, třeba Freddyna, holky by měly víc pohodlí, než mají teď(klec mají vyhovující, ale Freddy je trochu větší a tak by se hodila). Jenže já se ze stovky na týden kapesnýho dokážu postarat o čtyři potkany a fretku včetně kvalitní veterinární péče, a vím, že další zvíře bych neutáhla, a tak si ho prostě neberu, jenže, komu není rady, tomu není pomoci.

Cerna.ruze: Tím, že Samanthě poskytneš další klece podle mě pomůžeš jen k tomu, že si Sam pořídí potkanů víc, a žádná pomoc, bude to ještě horší.

La.Vay - nestačím se divit

20. 3. 2010 10:04

Já ač znám Sam osobně, stejně budu v tomhle ohledu na straně Dcerky, myslím, že je povinností každého chovatele upozornit na špatné podmínky ve kterých musí žít tolik zvířat, nemluvě o dvou pitbullech, kteří nemají žádnou disciplínu.. Na kamarádku skočili tak, že jí povalilli a to vychovaný pes dělat NESMÍ, zvlášt ne plemeno které potřebuje více disciplíny.. A při představě že mezi tím má ještě malé dítě, no nechci ani pomyslet co by se mohlo stát zvlášť když ho tam nechávají samotnýho.. Hrozná nezodpovědnost, s potkanama by měl malej mít kontakt POUZE pod dozorem dospělé osoby.. Když už chci zvíře, tak tolik o kolik se zvládnu postarat a ne že budou všichni podviživení a budou mít měsíc nečištěné klece.. Vím ještě pár dalších věcí, které tady ale v zájmu Sam říkat nebudu..

A teď k CHS mi říkaj Anča, metly Cerna.ruze:
Super, takže když se přestanu starat o své potkany, budu je nezodpovědně nakrývat taky mi pomůžeš? Jo a nějaká klec za pakatel by se mi taky hodila ;) Asi začnu být nezodpovědná a dostane se mi nevídaného luxusu, to je super :)

CHS mi říkaj Anča, metly Cerna.ruze - Oba břehy

20. 3. 2010 3:36

Čtvrtá část:
Já osobně dávám do rodin s malými dětmi pouze samice a lidem, kteří na dítě dohlíží a to dítě musí mít na samce minimální věk 10 let. Není to sranda, říkám to fakt vážně, měla bys to vědět. Jestli nic proti tomu nemáš, tak tě mohu doma navštívit a pomůžu ti s pár věcma ohledně chovu a můžeme pokecat, protože už jsem tě nějakej čásek neviděla. =) Co se týká zdravotního stavu, tak jsem schopná ti i pomáhat s tímto. Toť k tobě Samantho.

Takže doufám, že jsem nikoho nenaštvala. Vidím a znám obě strany, proto jsem byla kritická k oběma a věřím, že chápete, že nejde o můj útok ať už na Dcerku nebo Samanthu, ovšem také si myslím, že jako člověk, který se opravdu zná s oběma břehy, tak mám asi největší právo k tomu něco říct a musím říct, že se stydím za to bejt dospělým člověkem, protože jsem si vždycky myslela, že dospělí lidé jsou rozumější a umí řešit věci jinak, čím jsem starší, tím víc vidím, že tomu tak není. Takže se prosím nad sebou zamyslete a místo pindů a keců, které uráží, pomlouvají apod. pojďme situaci řešit. Jsem ochotná pomoci oběma stranám. Pokud máte zájem, tak pište na ICQ:287842757

A nešklebte se na sebe nebo budu zuřit!!!

CHS mi říkaj Anča, metly Cerna.ruze - Oba břehy

20. 3. 2010 3:35

Třetí část:
A teď k Samanthe. Být tebou, tak zvíře tedy raději vrátím, i když máš k němu vztah, myslím si, že to za tohle handrkování nestojí a jak se říká, moudřejší ustoupí. Vím, že svá zvířata opečováváš v rámci normálu a nemám důvod nevěřit tomu, že se ty události mohly nějak seběhnout, že to takhle dopadlo, ovšem mám k tobě taky výtky. Pokud nemáš dostatek financí na vybavení pro zvířata, tak jich měj jen tolik, kolik mít můžeš aniž by pak bylo pohodlí zvířete ohroženo. Je lepší mít zvířat míň a mít o ně kvalitně postaráno, než mít zvířat víc a dělit mezi ně pár peněz. Prostě si další zvířata raději neber. Je to i z důvodů ochrany tvých zvířat doma, protože každé nové zvíře co přineseš, tak si s ním můžeš domů zanést nějakou nemoc a mohla bys pak "vesele" přijít o všechny, protože u potkanů jsou nemoci většinou respirační a velmi rychle probíhají s tragickými konci popř. musela bys jim poskytnout drahou veterinární péči, která by ani nemusela pomoci. Co se týká klecí, tak bych se s tebou dohodla, že ti dám za pakatel své velké klece, protože v budoucnu hodlám koupit nové. Co se týká peněžní úspory, tak mohu ti poradit pár triků, jak ušetřit na zvířatech aniž bys jim nějak zhoršila život. Dalším bodem výtky k tobě je to, že pokud se s někým na něčem takto domluvíš, tak je opravdu nemorální tyto dohody porušovat, věř tomu, že chovatelé mají důvod svá zvířata dávat pouze na mazlíky a ty jsi prostě dle Dcerky dohodu nedodržela a je fuk zda to bylo úmyslné nebo ne. Máš si to doma zařídit tak, aby se dohoda porušit nemusela z jakéhokoli důvodu. tj. zabezpečit klece tak, aby potkani nemohli prchat jak se jim zachce nebo aby je tvůj malej neotvíral, což je i pro jeho bezpečnost. Takovej vzteklej samec potkana může pokousat dospělého člověka tak, že potřebuje ošetření na 10 stehů....navíc potkani jdou ve vzteku po tepnách a takto malé dítě se NESMÍ v žádném případě nechat s potkanem samo.

CHS mi říkaj Anča, metly Cerna.ruze - Oba břehy

20. 3. 2010 3:34

Druhá část:
Dcerka by neměla v žádném případě zveřejňovat osobní údaje, tak praví zákon a to ani fotografie vybavení bytu apod. To se prostě nedělá, nesmí se to a je to nahlížení do cizího soukromí. Jestli má doma někdo bordel nebo nemá, to je jeho věc. Tebe se to netýká v čem jiní lidé žijí. Jde ti o zvíře ne?! Finanční situaci bych také neřešila pokud je o zvířata postaráno. Jsou lidi, kteří sic toho moc nemají, tak mají zvířata a starají se dobře, protože třeba sobě nekoupí všechno co pro sebe potřebují, ale investují do zvířat. Pokud máš podezření na týrání, tak volej veterinární zprávu, která tyto případy řeší. Pokud je zvíře dlouhodobě zanedbané, tak je to patrné i po uklizení klece, což říkám právě proto, že před kontrolou si lidé uklidí. Co vím ohledně krytí a chovu zvířat, tak chovatelské stanice se svou péčí na tom také nejsou zrovna nejlépe. Mnohdy mají plné klece zvířat (i 2x tolik) a i horší humus místo podestýlky z pochcaných hoblin. Sama jsem jeden čas na svá zvířata kašlala a čistila je jen jednou za týden i dýl. Měla jsem problémy s psychikou, bylo to v době, kdy na mě 2chs podaly trestní oznámení na policii, že padělám podpisy a škodím. Tato kauza byla vyřešena poměrně nedávno s dobrým koncem pro mě. Co se týká výtky k hoblinám, přijde mi zbytečná. Plno lidí neví, že hobliny škodí zdraví zvířat už jen proto, že se hojně prodávají ve zverimexech. Ohledně krytí se chovatelům stávají podobné věci. Občas se prostě nehody seběhnou. Sama jsem nedávno měla neplánovaný vrh, drobná samička si odskočila skrze mříže ke klukům, ale když jsem se vrátila z koupelny, kde jsem čistila celou velkou Freddy Max 2, tak už byla na zemi s dalšíma samičkama. To že porodila, tak mi bylo jasné, že se stihla u kluků vyvenčit a slézt zas dolů. Nikdy se mi nic takového do té doby nestalo a chovám již 3 roky. A jako na potvoru hned měsíc poté mám druhý neplánovaný vrh, protože 5 týdnů starý klučík mi nakryl samici v kleci ještě než jsem je odstavila a tu samici jsem svěřila kamarádce nevědomky, že je těhotná. Druhá chyba a takhle za sebou.... Ano můžeš si říct, že jsem chovatel na hovno, ale nehrajme si na dokonalé. Každýmu se tohle stalo nebo stane. Jsou to prostě faktory včetně lidského. Co se týká tvých obav o život Fénixe alias Gabriela, tak bych to nehrotila. Majitelku znám delší dobu osobně jak ze své zkušenosti, tak přes mého kámoše, který je jejím ex a vím, že o svá zvířata se stará dobře. Neříkám, že skvěle, ale ani ne špatně. Jakékoli spekulace ohledně zdraví Fénixe bych odložila stranou a buď to tedy řešila veterinárkou nebo přímo s majitelkou. Je víc důvodů proč může být Fénix hubený a nemusí to být jen stres nebo hlad, může to být i slabší imunita (rozjetá mycoplasma), prostě cokoli. Jestli tě to uklidní, mohu se se Sam dohodnout a navštívit jí, poradit jí popř. vypomoci v péči. Ještě co se týká malé klece, tak pokud má zvíře již větší a vše bylo jen dočasné a podmínky zvířete se zlepšily, tak bych to dál nerozebírala. To je k tobě Dcerko vše.

CHS mi říkaj Anča, metly Cerna.ruze - Oba břehy

20. 3. 2010 3:33

První část:
Takže jak říkám nadpisem....znám obě strany. Sam chodila s mým velmi dobrý kamarádem Stoupou a "znám" Dcerku jako jedna z dalších chovatelek. Přijde mi příšerný, že chovatelé furt řeší takové a makové kauzy, které někoho očerňují. Pokud to chcete řešit, tak aspoň právně jako se to dělo v mém případě při nařčení chovatelskými stanicemi o tom, že zvířata týrám apod.

Svůj názor beru z obou stran. Takže k situaci Dcerky: Povinností chovatele je mapovat chov, to je prostě běžné, kvůli nemocem, které pak mohou ovlivnit další vývoj linií. Dále by měl chovatel přistupovat k předávání zvířat zodpovědněji. I já se díky těmto neustálým konfliktům poučila a zhotovila smlouvu, která je právně vynutitelná viz. zde http://www.momins.estranky.cz/stranka/smlouva-o-predani-zvirete Mám tam i napsáno, že majitel souhlasí se zveřejněním údajů pokud má chs zjistí, že o zvířata není kvalitně postaráno a nemá - li možnost zvíře odebrat. Bohužel se v ČR na ústní dohody nehraje, tudíž blbost Dcerky, že si zvíře a vše okolo něj správně neošetřila a dala důvěřivě na slova. I s tím se v chovu musí počítat, už jen protože se dějí tyto případy tak často. Vůbec ale neschvaluji Dcerce ani komukoli jinému řešit životní situaci a finance majitelky potkana - tedy Samanthy, protože do toho nikomu nic není. Také neschvaluji výhružky a řešení těchto věcí na netu. Každý by si měl řešit problémy sám, chápu, že se Dcerka snaží lidi varovat, ale pokud si někdo doopravdy neověří osobně fakta a NEZNÁ OBĚ STRANY (třeba jako já), tak nepovažuju za adekvátní, aby se k tomu kdokoli další připojoval včetně mě, bohužel jsem si nemohla pomoci neodpovědět.

Delfes - Nestačím se divit.......

19. 3. 2010 22:36

Koukám a nestačím se divit.Stejný scénář jako obvykle.Hříšník a překvapivě? osoba,která hříšníka hájí a všecho bere na sebe.Myslím,že tento scénář už je dostatečně známý a ohraný.Milá paní Samantho,doporučila bych vám potkana vrátit chovatelce.Vám se doma o potkana uleví a Dcerka bude mít klid.Přiznávám,že vám ani v nejmenším nevřím,a to jakám způsobem se zde prezentujete vám rozhodně neprospěje.Co se týká potkana,at písemou smlouvu máte,nebo ne,dodržování dohod svědčí o charakteru člověka.Člověk slušný,dodržuje i nepsané dohody.Pokud chovatel dává mimi na mazlíka,znamená to NA MAZLÍKA,NE DO CHOVU.Sama jsem chovatelka,a já být na místě Dcerky bych vám prostě nakopala prdel.Na závěr dodávám,že sama mám od Dcerky potkana,a nemám s ní,jako chovatelkou nejmenší potíže a proto nemám důvod ji nevěřit.Naopak si cením jejího zájmu a péče o své odchovance.

co jsi psala na facebooku - ehm

19. 3. 2010 21:36

Myslíš jako třeba to, že "rodice zatim tajny sou,nehodlam se z nikym hadat"? ;-)

Samantha1987 - siam

19. 3. 2010 21:14

a k cemu by mi ten siam asi byl kdyz nebude mit papiry ani matku s nejakym rodokmenem? muzu sio ho akorat vystavit na policku,jak muze bejt nekdo tak blbej a tohle si myslet? jo,z mladat mam radost,ale mela byh z nich radost ikdyby byli fialovy s ruzovejma srdickama,to ze se povedli siamy je ale taky pekny,pokud se nekomu povedlo otevrit si facebook a videt co pisu k tomuto vrhu nemel by takovyhle poznamky,i kdyz me tu budete obvinovat z cehokoli a psat jak mam strasne spinavej byt co si tim pomuzete,krom toho ze ste u me doma vetsina z vas nebyla a vetsina z vas me nezna tak nevim jak ste na tohle prisli.. na ktery konkretni fotce je neco spatne? ano,klece byli male,nebyli cistene kazdy den a syn kupodivu dela bordel treba tim ze si vytaha hracky ,nebo necha talir na stole.. oh jak trestuhodne-oni taky deti jen nesedi na zadku a nekoukaji a nedaji se zavrit do klecene jako potkan,ale kdo se zepta jak casto byl v te kleci,kdo se zeptat jak je mozne ze ty fotky dcerka vubec ma,kdo se pokousel se mnou kontaktovat a overit si jak to u me doma ve skutecnosti a v soucasnosti je?je tak lehke uveritnekomu kdo ma pekne udelane stranky a dokaze lepe psat nez ja nez overit zadek od netu a jit si overit jak to je.

čtenářka - ...

19. 3. 2010 20:41

Už jen to že lidé,kteří podporují Samanthu neustále odbíhají od tématu a řeší slovíčkaření o něčem svědčí.Všichni nejsou takový že jim je jedno jestli budou mít jejich zvářata mladý a co s nimi bude,jako například Khalimu...Ze K. a S. keců se mi dělá zle.Místo aby alespon přiznali chybu a snažili se ji napravit,hledají miliony věcí,na které se vymluvit a protiřečí si.A když nesmí Dcerka zveřejnit její jméno,tak to by jí nemohla ani napsat že si klučíka rezervovala ne?sice nevím všechny okolnosti,ale nevidím důvod proč by Dcerka jako zkušená chovatelka měla potřebu někomu škodit.Takže zveřejnění tohoto problému vidím jako kladný.třeba si Samantha myslela že krytím ze samečka ,,vytříská" zlatýho siamáka....

Holive - Názor

19. 3. 2010 20:01

Četla jsem si jen část odspodu a slova "ZA ten vrh více méně můžu já protože jsem pustil samice a nestyl jsem včas chytit malou Amber když vlezla ke Gabrielovi do klece, takže je to absolutní blbost toto tvrdit. Jelikož mě to bylo celkme jedno jeslti jí nakryje nebo ne :D" jak mu to proboha mohlo bejt jedno? a ještě ten přitroublej smajl... jako nevím co je na tomhle vtipného?!? nic proti Khallimu- ale viděl někdy zvíře doopravdy? "Když je Gabriel teda Fénix tak blbej a ošuká první siamku která se mmu mihne před čumákem, ale aspoň sou hezký mláďata :)" Je jasný že potkan si to na samičku skusí...tomu se totiš řiká pudy...aleto tady asi pán nechápe... naprosto souhlasím s Dcerkou tady to není v pořádku!

Dcerka - Odpovědi na dotazy

19. 3. 2010 19:46

Potkanomilka: Za prvé má Fénix vystavené PP, vrh je registrovaný pod ZO, můžeš si to zkontrolovat pod číslem vrhu. Nicméně i kdyby neměl PP, tak mě jako chovateli rozhodně na budoucnosti mých odchovanců záleží. Navíc byly jisté podmínky domluveny (i kdyby pro to byl jakýkoli důvod a ona s tím souhlasila, již je to jedno) a ty byly porušeny. Smluvní domluva má stejnou hodnotu jako podepsaná smlouva. Když už tu vytahuješ práva, o tomto by si mohla vědět. Nehoda se může stát, ale některé podmínky chovu k náhodám nahrávají častěji – pokud se skutečně jednalo o náhodu. Mimochodem pokud si domů pozvu návštěvu, která se má podívat na to, jak se některému zvířeti daří, tak opravdu uklidím kde co a snažím se dokázat, že je vše v pořádku. No a nakonec, Samantha byla o mém plánu s veřejněním seznámena a to den předem. Nic proti neřekla, stručně řečeno mi pouze odmítla vrátit Fénixe.

Eileen: Výhružek bych nechala být. Zde se bavíme o potkanovi a ne o Samanthy stylu bytí.

Čtenářka: Tuto smlouvu mám a byla podepsána již všemi majiteli z vrhu F, kteří měli potkany na chov. Bohužel tehdy jsem ještě smlouvy nevyžadovala u mazlíčkářů, stačila mi ústní domluva. Toto již neplatí od vrhu G, poučila jsem se. Všichni potkani ode mne odcházejí pouze po podepsání smlouvy.

Faye: Samanthě jsem se zmínila o nevhodnosti klecí a aby přidala poličky. Ano na víc jsem se nezmohla, protože již několikrát předem mi odmítla Fénixe vrátit. Bylo mi tedy jasné, že mi ho nedá i kdybych něco řekla. Jediné, čeho bych dosáhla by bylo to, že bych o Fénixovi už nikdy neslyšela. Neříkám, že to bylo nejlepší řešení, ale takhle to bylo. Pokud se vám to nelíbí, to už je druhá věc. A čeho bych dosáhla upozorněním po jeho smrti? Proč je zákaz krytí na mém vrhu F (BTW i G a H) vám může být zcela jedno. Pokud s tím Samantha souhlasila, nyní je tato otázka zcela bezvýznamná.

Nieves - malá poznámka

19. 3. 2010 19:45

Možná už to sem někdo psal, ale jen dodám, že Samantha ještě nedávno, v době kdy jí záhadně zemřela samice pár dní po porodu, tvrdila, že se její syn nemůže ke klecím dostat a že je klec zabezpečená. Teď tvrdí pravý opak...

Druhá věc. Dcerka se zmínila o tom, že Samantha má doma dva psy. Proto logickou úvahou docházím k názoru, že vzhledem k tomu, že Samantha není schopná zabezpečit klece, aby je neotevřelo její dítě (nad kterým má povinný dohled, i když fyzicky není doma, což mně jistě potvrdíš, právničko Morgan?), pak má Dcerka důvod k obavám o život Fénixe.

Faye Valentine - poznamka 2

19. 3. 2010 19:34

NIKDY JSEM NENAPSALA, ZE BY POTKAN MEL BYT RESEN AZ BUDE MRTVY!!
Prosim o to aby jste, kdyz uz hodlate reagovat na me prispevky, laskave cetli poradne!
Je opravdu hloupe reagovat jen na to co se hodi a jeste to prevracet.
Coz svedci o mnohem.

Jitka J. - to snad není pravda...

19. 3. 2010 19:22

Že ten kdo dokáže říct, že nemá Samatha peníze na uživení je idiot? řekla bych že je to naopak...je to pouze člověk který je v obraze a přečetl si několikrát Samathini stížnosti jak to má těžký, v jak malým bytě musí žít a s kolika tvory atd. Tenhle pohled na sebe si Samatha udělala sama...V dnešní době být bohatý je výjimka, ale normální člověk si nepořizuje takové množství zvířat, které je očividně nad jeho síly...

KaKamila - Ještě jsem zapomněla...

19. 3. 2010 18:58

Držím Dcerce moc moc palce a přeji jí, aby toho krásného siamáčka získala co nejdříve zpátky. Je to nádherný klučina.

Poznámka, že bychom potkana měli řešit, až bude mrtvý, je naprosto irelevantní a k smíchu. Snažíme se přece našim miláčkům zajistit co nejúžasnější domov za jejich života, Fénix má štěstí, že se také nezabil pádem v té uboze vybavené kleci. Vždyť z těch pater musí mít chudáčci otlaky na tlapičkách. Chudáci potkani, fakt je lituju, kam se to dostali.

KaKamila - Nemám slov...

19. 3. 2010 18:55

Jak tady čtu ty příspěvky Samanthy a jejího psychicky nevyzrálého bývalého přítele, tak se nepřestávám divit, jak příšerně se lidi můžou chovat. A ještě k tomu mít dítě. Strčit potkana do klece, která mě přijde extrémně malá i pro křečka, to je týrání. Dítě uprostřed té špíny vypadá fakt jak z dokumentu někde na festivalu Jeden svět v kategorii bída.

Dcerka a všichni ostatní chovatelé mají plné právo vědět, jak se bude nakládat s jejich mláďaty, spousta z nich si toto právo vyhrazuje upozorněním na stránkách, slovní domluvou, právně ošetřenými smlouvami apod., protože majitel si s takto získaným zvířetem opravdu nemůže dělat, co chce, já bych si v životě nedovolila krýt svoje holčičky, když bylo řečeno, že jsou na mazlíka. A když má majitelka obě pohlaví v jedné místnosti, má mít dveře zabezpečené karabinkami, i kvůli tomu nebohému dítěti, a široké mříže, přes které se dá utéct, potažené pletivem.

No vážně nemám slov, jak to tady čtu. Fotka Fénixe v té pidi kleci mi vehnala slzy do očí. Já mám výčitky, že pojedu o Velikonocích domů a holkám tam nachystám klec, která je taky po křečcích, má asi 50x40x60 cm a říkám si, jestli v tom ty 4 dny vůbec vydrží a někdo nechá měsíc velkého potkana v takovém ubohém příbytku. Když nemám peníze,zvířata si nepořizuji. Vím o čem mluvím, máme doma mnoho koček, které nás stojí tisíce a tisíce ročně a kdybychom si nemohli dovolit se o všechny perfektně starat, očkovat je a krmit je prvotřídním krmením, nepořizovali bychom si je.

Styďte se, Samantho. A vy, Khalli, zalezte zpátky do stoky a nekažte den slušným lidem.

Faye Valentine - poznamka

19. 3. 2010 16:46

Je hezke, ze jste se chytilii otazky ohledne smrti a nereagujete na ty zbyle.

Dcerka - Rychlá reakce

19. 3. 2010 16:19

Jen budu rychle reagovat na nejhlavnější podněty během přestávky v přednáškovém bloku.
Samanthy jméno tedy smažu a zůstane tu pouze její přezdívka, přestože mám povolení na zveřejnění jejího jméno na tyto stránky jen v jiné sekci. Dobrá.
Nevím, kdo to psal, že mi po tom nic není. Je. Když vynechám vlastní chovatelskou morálku, tak hned v úvodu je řečeno, že Fénix byl Samanthě dán s podmínkou, že je pouze na mazlíka, bez možnosti odchovů a toto bylo porušeno. Na to, že byla Samanthě domluva řečena a ona jí odsouhlasila, mám za svědka třetí nezávislou stranu. A skutečně nehodlám čekat na to, až bude Fénix mrtvý.
Nemyslím si, že by zvířata byla týrána a já toto neřekla. Jen nemají zcela vhodné podmínky, které se logicky s každým novým zvířetem zhoršují.
Myslím, že zde nikdo nemusí vyhrožovat jak soudem, tak sociálkou.
Má poznámka o bytu byla konkrétní pouze v rozměrech, zbytek byly pouze mé domněnky, uvedeny potřebnými větami. Nicméně jakmile bude po přednáškách i tuto pasáž upravím.
Pokračujeme... zatím! (Budu se později snažit reagovat na všechny podněty)