Jdi na obsah Jdi na menu

Diskuze k Samanthě

 

Přístup má naprosto kdokoli narozdíl od diskuzí, ke kterým je potřeba zalogování. Diskuze bude pouze mazána o vulgárnosti a jiná nevhodná slova. Prosím, aby se diskuze neobjevovala jinde, nechci zahlcovat fóra, když může být vše "pod jednou střechou". Děkuji!

Reakce jsou na toto upozornění, klikni.

První příspěvky jsou dole, nejnovější jsou nahoře.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Khalli - Khalli

24. 3. 2010 4:16

Dik =oD

Doporučuji přečíst vám knihu "Cesta Blázna" pomůže vám to chápat jisté věci =o)

Dcerka - Chjo...

24. 3. 2010 0:03

Takže pro Dragonniese... nejdřív teda bych uvedla, že vůbec nevím o tom, že bychom se znaly, ale třeba si to nějak zmákla beze mne stejně jako Anča.

1. Gabrielovi je rok a 3 měsíce, ano není nejmladší, ale ani žádný stařík, řekla bych že je ve středním věku.

2. Ano, bydlím a bydlela jsem s mnoha lidmi. Svá zvířata však na hlídání svěřuji pouze lidem, kterým věřím a aspoň rozeznají pohlaví (u potkanů to není zase tak obtížné). Pokud i tak by to nešlo, tak ať pouze krmí a nevytahují potkany ven. Když se něco stane, jsem na mobilu (třeba kdyby zapomněli, z které klece potkana vyndali, tak mi ho popíšou a já řeknu klec).

3. Já nepřišla den před čištěním, přišla jsem v ohlášený den návštěvy, kdy si normální člověk uklidí. Navíc na některých fotkách je víc bobků než podestýlky a to se mi fakt nestalo nikdy.

4. Asi holt nesdílím vaší logiku, že budu mít víc potkanů, na které pak zbude míň financí než mít radši míň potkanů s více penězi a přilepšit jim.

5. Ano, dle právníků jsou blázni ti, kteří ještě věří na dohodu mezi lidmi a slušné chování.

6. Asi jsem s potkany moc často, že pak vidím, kdo má k čemu sklony a přizpůsobím se k tomu předem. Nicméně asi zabezpečení, kdy se do klece dostane malé dítě nebude tak složité.

7. Možná má z prdele kliku nebo má vše zařízené bezpečněji. Třeba samce a samice v jiných místnostech nebo pořádné klece s dobrým uzavíráním.

Pro Samanthu... Celou dobu jsem snažila pomocí rad o zlepšení podmínek u tebe doma s ohledem na zvířata, ale jelikož k tomu nedošlo, tak ho chci raději zpět.

Samantha1987 - dcerce

23. 3. 2010 22:26

ano,to cos psalal sme resili,ale neni to nic co resime ted,nebo se mi to nezda moc stejne ani podobne.resilo se seznamovain,pomahala si mi s kleci i seznamovanim i miminkama z predchoziho vrhu to ja vi a proto nechapu proc ta komunikace mezi nami neni,nebo ses bala ze nebude.cele to je postavene na hlavu a ja to proste nechapu,jinak mima vsechna zamluvena nejsou,zbyvaji cca 3holcicky(ale kdo vi kdo odrekne,nebo co se bude jeste dit)

dragonniese - pár bodíků

23. 3. 2010 22:08

1 Gabriel už není mladík aby se mohl jen tak někam přestěhovat - vlastní zkušenost - samec se z toho zbláznil...
2 dcerko bydlíš s někým? já bydlím s rodičema (dospělými lidmi) a maminka mi dala samce do klece se 14 samicemi a vysvětlení bylo - když já ty tvoje krysy nepoznám... (toť ještě k Jiřinčinému - dospělý má dělat rozumná rozhodnutí a odpovídat za ně)
3 taky si myslím, že toho Sam má na svoji situaci moc, nicméně, já mám potkanů 45, špatně se nemají (spousta lidí u mě byla), ale přijďte den před čištěním, spousta z vás by mě asi chtěla praštit...váha zvířete je silně idividuální - vzhledem k tomu, že půlka mých samců jsou moji odchovanci co mi zbyli, mám dobré srovnání, jak rozdílní mohou být bratři VE STEJNÝCH podmínkách - a každý přece chová jinak...
4 směs krmení - já sama dva a půl roku krmím nejobyčejnější směsí pro hlodavce a že bych jim nadlepšovala? ne, nemám na drahý věci...a hle, mám menší zvířata, ale taky mám z deseti prvních pořízených osm stále živých a zdravých...půlka mých zvířat je starší roku a půl, spíš ke dvěma...
5 Khalliho kopnout do pozadí a poslat na měsíc...
6 ústní dohoda sice má právní zakotvení, ale každý právník ti řekne že jen blázen ji uzavře...co je psáno to je dáno...
6 klece - mno, mě taky nadávaj, že je mám přecpaný...
7 zabezpečení - dokud se nestane průser, stejně nevíš, nakolik byla úspěšná a co vlastně mělo být zabezpečeno...některý potkany zavařit do plechový kostičky...
8 "nehody" komu se nikdy nestala, buď kecá, nebo měl " z prdele kliku" nebo málo zvířat...v osmi kouscích se moc nehod nestává...toť zákon statistiky...příliš malý výběrový soubor...
plus na závěr - znám obě strany...

Khalli - Dcerko ...

23. 3. 2010 16:12

No pokud vím tak to řeší nějakej už pátek .. kolem těch potkaních miminek chvilku ... a teprv nedávno to jsem vyvěsila protože už si nevěděla rady ...

Dcerka - Pro Khaliho

23. 3. 2010 14:29

Kdybych to řešila za zády, tak to asi nevyvěsím sem na web, co myslíš?

Dcerka - Anče...

23. 3. 2010 14:26

1. Tento spor již řeším zhruba od tří měsíců Gabriela. Do teď to však nepřekročilo naší úmluvu. Proto jsem to dala veřejně až teď. Samantha byla s tímto krokem seznámena předem a bylo to vyvěšeno až tehdy, kdy mi bylo odmítnuto Gabriela vrátit.

2. Pokud to jako chovatelka nechápeš, tak pak moc nevím, zda nějaké vysvětlování má cenu. Gabriel byl předán striktně jako mazlík, tedy že se na něm nesmí odchovávat další vrhy. Toto bylo porušeno (a málem i dvakrát, protože u vrhu Luny byla taky možnost, že je Gabriel otcem). Co se týče toho, že mám jen samice... možná tě to překvapí, ale čas od času tu samce mám, když někdo potřebuje pohlídat nebo když s nimi kryji. Měla jsem tu i pár samců na převýchovu. Ani jednou za skoro 4 roky nedošlo k nehodě. Samozřejmě to není to stejné, nicméně znám slušné číslo chovatelů, kterým se to nikdy nestalo.

3.Samce chci zpátky proto, že tak zněla úmluva a tu chci dodržet. Pokud by Samantha chtěla, klidně bych si vzala i všechna mláďata, ale co vím, má již většinu z nich udanou, tak proč brát prcky lidem, kteří se na ně těší?

4.Jak ti Samantha sama napsala, k ní domů jsem byla sama pozvána a foťák jsem vzala, protože Samantha chtěla nafotit některé potkany, protože neměla foťák. I já jsem chtěla fotku Gabriela. Fotky byly zveřejněny pouze jako důkaz mých slov, Samantha sama se s nimi na netu již chlubila.

5. Nezavolám jednak proto, že nechci válčit a způsobit jí ještě větší potíže, ale nějak to pořešit. Navíc již potkanáři mají mnoho zkušeností s tím, jak takové kontroly dopadnou. I u mnohem horších případů bylo výsledkem, že je vše v pořádku (viz. Bangala a CdD třeba).

6. Nevím, co by mi tvá pomoc mohla přinést. Já už nechci další sliby nápravy, ale chci Gabriel zpátky.

Pro Samanthu: Že ti není hanba tvrdit, že jsem to s tebou neřešila... neřešila jsem s tebou, jak si přehazovala Gabriela z klece do klece, když ti ho kluci nechtěli přijmout? Nenabídla jsem ti, že si je vezmu k sobě a skamarádím? Neřešila jsem s tebou malou klec a soužití Gabriela s dvěma samicema? Neřešila jsem s tebou, jak se popřípadě starat o těhotnou samici a posléze o celý vrh? Neřešila jsem s tebou klučičí klec při návštěvě? Neřešila jsem s tebou tvůj první neplánovaný vrh - Luny? A neřeším nový vrh ani teď?

Khalli - Ehm

23. 3. 2010 14:20

Možná řešil za zády Samanthy a to vedlo k ničemu nebo se s ní neřešil spor jen se jí buzerovalo .. ja ksem mnohdál četl zprávy k ní mířené nebo na forech ..

Samantha1987 - ehmmm

23. 3. 2010 11:31

to la.vay tento spor se neresil nikdy tim padem zadny dlouho.to ze mi dcerka kdysi z nejakeho kdo vi jakeho duvodu rekla ze chce Gabriela zpet a nic vic jsme presla to anoo,ale neresilo se nic nijak.fotky poridila protoze sem nemela fotak a fotila pouze Gabriela,doslata svoleni vyfotit Gabriela a 2samice ktere najdes v albu a myslim ze maleho jelikoz rikala ze se ji libi..a veterinu klidne zavolejte jestli to udela dobre mejm potkanum o cem pochybuju. dali by je do kleci prtavejch jak ve zveraci a delali by s nima kdo vi co

La.Vay - CHS mi říkaj Anča, metly Cerna.ruze

23. 3. 2010 10:43

Tenhel spor se řeší už hodně dlouho co já vím a když to s člověkem nejde po dobrém, holt se musí přistoupit k drsnějším metodám.. Myslím, že Dcerka se se Sam snažila domluvit už dlouho, ale k ničemu to nevedlo.. Asi těžko by pořídila fotky bez jejího souhlasu když ten byt má jen jeden pokoj, to je snad jasný ne? veterina se na ní nezavolala z toho důvodu, že se podle mě nechce uškodit Samantě natolik, aby jí musela být zvířata odebrána..

Khalli - Cerna.ruze

23. 3. 2010 9:42

Nebydlela jsi v PCE Perilane ? Asi ne co ...

A vy ostatní mi polibte prdel já si jn přišel rejpnout :-P

Faye Valentine - CHS mi říkaj Anča, metly Cerna.ruze

23. 3. 2010 9:39

Naprosto s Vámi slečno souhlasím.

TO: Dcerka - CHS mi říkaj Anča, metly Cerna.ruze

22. 3. 2010 23:43

Několik otázek na tebe. Ráda bych znala odpovědi.
1.Proč tento spor řešíš až teď, když trvá tak dlouho?
2.Proč ti vadí, že samec omylem nakryl, když máš jen doma samice a žádného samce (tudíž tobě se to stát nemůže, to se to pak mluví)?
3.Proč chceš zpátky jen samce a ne miminka po něm (těch ti tak hrozně líto není, když se maj u Sam tak "špatně")?
4.Přijde ti upřímné a férové jednání jít k někomu domů, šmírovat tam bez jeho vědomí, pořizovat tam schválně fotografie, které posléze zveřejníš na netu, proč jsi to vůbec udělala?
5.Proč teda k Sam nezavoláš veterinárku (jak jsem psala, dlouho zanedbané zvíře se pozná, i když má vyčištěnou podestýlku)?
6. Proč jsi odmítla mou pomoc, když ti tolik jde o Fénixe (sama jsi tu předtím tvrdila, že ses přetvařovala jen aby se s tebou majitelka bavila a nyní ti je nabídnuta pomoc z mé strany a ty jí veřejně odmítáš, nedává mi to smysl)???

Tyto otázky mi vrtají v hlavě od doby, co jsem si to tu vše pročetla. Původně jsem byla nezaujatá. Ovšem nyní se přikláním na stranu Sam, protože mám právě tyto otázky.

Samantha1987 - dcerce

22. 3. 2010 23:04

mam dojem ze si zaciname rozumet,wow. jinak to s epsalal bylo myleno tak jak jsme psalal nevim proc v tom neco hledas,psy muzou behat po celem byte,ale v kuchyni maji svoje veci jako misky,obojky oblecky atd.. pelechy maj teda v pokoji mno.Dobre asi sme to taky neformulovala nejlip.. a ano spolubydlici ex pritel u me bydli tim padem mu zver obcas sverim kdyz odchazim.A do bytu te poustet nechci abys toho zase nezneuzila.kdyby ses ozvala pred tim nebyl by problem,jinak komunikacemezi nami nema duvod nejak prestat jenom kvuli tomu ze jedna z nas nechape druhou a myslime si o sobe nejhorsi veci.Gabriela miluju a jsme rada ze ho mam a muzes za to ty.jinak nepovazuji milion hamaku jako optimalni prolejzacky pro potkany,nekteri hamaky neradi,nevim proc bch jim mela daqvat zbytecne mnoho neceho co nemaji radi.

Dcerka - Pro Sam

22. 3. 2010 22:06

To je škoda, že sis i nevšimla té blbé připomínky, že si porušila domluvy (tučně na dva odstavce), ale všimla sis jednoho neurčitého řádku o bytě. Zvát si mě nechceš, ale vyčítáš mi, že jsem u tebe nebyla půl roku... Neumíš dát hamáky pod sebe tak, aby se překrývaly aspoň na 5cm?
"kuchyn je zase cela psi,maji i svoji policku ve skrini,a 2supliky" No dobře, 2 středně velcí psi mají kuchyň, v které se mohou otočit, plus poličku a dva šuplíky na jídlo. Hned o hodně lepší.
Kde vidím zhoršování? V krátké době 2 "neplánované" vrhy, stále se navyšující počet potkanů (a nejen potkanů) přes stejný prostor v bytě a nedostatek financí. Péči přenecháváš na čas člověku, kterému jsou potkani "u prdele".
Jak říkám, je to stále dokola... dle tebe je vše v pořádku, dle mne ne a diskuze je otevřena všem, ale pokud se tu řeší věci týkající se tohoto sporu a ne to, jak se někdo mlátí hlavou o zeď, aby byl fakt drsnej metalák.

Samantha1987 - coze?

22. 3. 2010 19:24

nejak jsem nepostrehla ze by ses se mnou na necem chtela domlouvat,jediny ceho sme si vsimla je ze mas blby pripomonky k mymu bytu,k mymu zivotu a k zivotu vseho tady(doma u me) bez jakého výsledku? jak o tomhlemuzes mluvit byla si u me jednou a to cca pred rokem,od te doby nic. ja te k sobe zvat nebudu kdo vi co by s toho vzeslo.a kde vidis to zhorsovani?hamaky a takove veci nejsou samozrejme problem,jde o to ktere patro kam a jak aby to navazovalo a zaroven nebyli tak aby mohlnekdo spadnout,to chce kreativitu a stech mni kleci na netu kde jsou 3 prolejzacky si vazne vezmu inspiraci jak... jaky psi ve skrinich? ja posala ze maj psy skrin ne ze jsou v ni proboha apak se mam s tebou nejak domlouvat. myslim skrin kde maji veci,nechapu o co se porad snazis. a hadej proc sme pisou lidi,ze by proto ze je to pry otevrena diskuze a tys samam psala ze sem muze psat kazdy..

Dcerka - Chjo...

22. 3. 2010 15:38

Opravdu jsem chtěla, aby se tato diskuze obešla bez nadávek a vulgarit z obou stran. Bohužel... asi nemá cenu znovu o to poprosit, že?

Jiřina: Zcela s tvými body souhlasím.

Samantha: Očividně se tedy nedohodnem. Jestli jsem to pochopila správně, Fénixe mi nevrátíš, ale pokusíš se zlepšit podmínky. Pokud nastane aspoň toto, budu ti vděčná, i když bych byla mnohem radši, kdyby mi byl vrácen, jelikož si nápravu slíbila už několikrát a bez výsledku. Ráda bych ti věřila, ale když nejsou výsledky vidět a naopak se to stále zhoršuje, tak se nediv, že nevěřím. Je mi líto, že se tu zamluvil hlavní důvod a to, že si porušila smluvené podmínky (momentálně i tím, že Fénice nevrátíš), do teď si to nepřiznala a snažila se jen hodit vinu někam jinam.
Pokud máš málo inspirace na klece, není problém se inspirovat na internetu. Toto pro mě není omluvou, že zlepšování stavu klecí jde pomalu. Pověšení několika hamáků trvá pár minut a opravdu na to není potřeba mnoho představivosti, ani peněz (staré triko se najde, zvláště, když máš dítě, které rychle roste).
Co se týče klecí pro nemocné, je to fajn, ale pokud nabíráš zvířata z útulků a zverimexu a dáš je do stejné místnosti, tak riziko nákazy je obrovské. Až si tam jednou něco zavlečeš, tak z toho zešílíš v takovém počtu.
No a psi ve skříních... to radši komentovat nebudu.
Prostě se neshodnem, až tedy budeš připravena, napiš sem, že chceš diskuzi uzavřít, jelikož se zde začínají hádat osoby, kterých se spor netýká. Děkuji!

La.Vay - Khalli

22. 3. 2010 11:18

Ty už radši mlč prosímte, kvůli takovým idiotům jako ty jsou metalisti odsuzováni, doufám, že brzy vyrosteš a pochopíš že život není jen o tom schovávat svůj mindrák za rádoby drsnou masku.. Je mi tě líto :D

jiřina - odpověď pro Khalli

22. 3. 2010 10:59

Víš, já v průběhu let dospěla k následujícímu:
Když se mi něco nelíbí, pokusím se jasně, srozumitelně a v klidu vysvětlit, o co mi jde. Když se to nepovede v klidu, většinou už nemá smysl dál pokračovat.
Blba ze sebe můžu udělat jedině já sama (i to se zadaří...), nikdo jiný nemá nárok, i když si to třeba v danou chvíli myslí.
Tlučení hlavou o zem není psychické vydírání. Je to projev neschopnosti formulovat svoje argumenty přijatelnější cestou. Totéž platí o malém dítěti, které "zuří a vzteká se", totéž platí o hystericky nekultivovaném projevu, který se tady objevil. Nic víc, nic míň.

Khalli - ...

22. 3. 2010 10:55

Teda Tluču už mi s těma drápama začíná se zase špatně psát =o)