Jdi na obsah Jdi na menu

Vrh C of X-rats - 23. 10. 2007

Bublina OdAdush x Cargo de Euridikaaa

Obrazek

Obrazek

Matka: Dumbo, siamská s americkými modrými znaky, solid, chovná II

Otec: Dumbo, velveteen, americký modrý, solid, chovný s výhradou

----------------------- <:3( )~~~ -----------------------

 

 

Bublinka je moc krásná a milá holčička. Bylo jasné, že po ní budu chtít miminka. Bylo a je mi poměrně hodně líto, že je v chovu tak málo siamáčků (nemluvě o siamácích s americkými modrými znaky), když jsou tak krásní. Dobrá, mám pro ně velkou slabost, přiznávám.

Na čistý vrh siamáků bych se i odvážila, ale bohužel jsem nenašla vhodného samce, také jsem usoudila, že siamáčci budou tmavší a hezčí, když dám Bublinku s americkým modrým samečkem. Nečekala jsem však, že bude tolik těžké najít samce solida, který nese siam. Nejdříve se oním manželem měl stát Cairo z Káhiry, ale nešťastně v době krytí onemocněl. Naštěstí se mi podařilo najít náhradu - Carga alias Rufuse, jak mu říká pániček.Cargo má fantastickou tmavou ameriku, kterou do teď obdivuji.

Rufíka jsem si přivezla domů do Českých Budějovic a hned druhý den už jsme měli zaděláno na miminka. Rufíček se opravdu činil a tak se nám 23. 10. 2007 narodilo 16 krásně velkých miminek. Do teď nechápu, že byla miminka tak velká na to, kolik jich bylo.

U porodu Bublinky jsem bohužel nebyla. Porodila mi o den dříve než jsem očekávala a já v tu dobu byla ve škole. Všechno to šikulka zvládla sama. Vlastně po celou dobu, jak miminka rostla, se o ně starala s takovou láskou, která by se dala měřit s Cikorčinou, možná jí o něco převýšila. Pořád miminka čistila, dělala jim lepší a teplejší hnízdečko a sama odpočívala jen zřídka.

Tento vrh byl vyrovnaný, jak se jen dalo: kluci a holky přesně napůl, to samé poměr velveteenů a standardů. Žádné miminko nebylo výrazně slabší, ale i tak se stalo, že nám jeden klouček umřel. Byla jsem o víkendu v Praze a když jsem se vrátila, tak jsem ho našla kousek od hnízda celého prochladlého. Zahřívala jsem ho, jak se jen dalo. Podstrkávala jsem ho Bublince, která ho masírovala jazýčkem a strkala si ho extra pod cecík. Bohužel se nám ho ale nepodařilo zachránit, o půlnoci umřel. :-(

Zbylá miminka rostla, jak z vody a já si zanedlouho mohla užívat skotačení miminek. Nejdříve jsem se radovala, že tam mám 5 siamáčků, ale později se ukázalo, že to jsou himalájci.

Na miminka jsem ani nemusela dávat inzeráty, byla ihned rozdaná, což se nedivím. Byli opravdu k sežrání. Trochu jsem se bála vysokého počtu miminek, že je nestihnu všechny řádně vymazlit a že to Bublinku moc vysílí. Bublina chudinka byla opravdu "vyždímaná", jelikož kojila dokud u sebe miminka měla. Je to moje pilná pusinka a nyní už odpočívá v kleci.

Nakonec to dopadlo tak, že jsem se s miminky jen těžce loučila a každý z nich si ke mně našel svou cestičku. Tu nejhlavnější si prošlapala Cliché, kterou jsem si nemohla jinak než nechat a tak bylo loučení o něco málo snažší.

Myslím, že jsem všem miminkům našla hodné a spolehlivé majitele a tak mi nezbývá nic jiného než jim popřát hodně sil do světa dospělých!

 

Fotky miminek najdete ve fotogalerii Miminka nebo podrobněji vyfocené po pár dnech zde. Rodokmen miminek je k náhledu zde.

 

Jelikož maminka Bublina měla v necelém roce a půl první nádor, o měsíc později přibyl druhý, rychle rostoucí a několik sourozenců umřelo za velmi rychlých podivných situací, rozhodla jsem se ukončit tuto linii ze zdravotních důvodů. V linii se mohou nést geny pro brzké bujení rakoviny, slabou imunitu a mrtvičky! Proto, prosím, dále nechovejte na těchto zvířatech!

 

A jak se daří miminkům teď?

 

Caligari of X-rats († 12. 3. 2010)

Dumbo, velveteen, americký modrý, solid

Na mazlíka u Jany G. (Plzeň)

zdraví před smrtí: bez problémů, akorát měl alergii na drobnou podestýlku a dlouhou dobu se nemohl zbavit svrabu

Zemřel na následky mrtvičky, která ho postihla pár dní před smrtí, a stáří. (věk: 28,5 měs.)

Zajímavosti - Klučina bydlí s dalšíma 5 kluky. Calísek je takový bojínek vzhledem k tomu, jak si užil se svrabem v mládí. Jinak je to mazel a vysněný potkan majitelky. Takže se podle toho má.

Obrazek

Camfrňous of X-rats († 13. 3. 2010)

Dumbo, velveteen, americký modrý, solid

Na mazlíka u Petry S. (Kdyně)

zdraví před smrtí: bez problémů

Zemřel na následky mrtvičky, která ho postihla pár dní před smrtí, a stáří. (věk: 28,5 měs.)

Zajímavosti - Cam si plně užívá studentského života na kolejích. Je to mazel, velmi přátelský a všem hned olizuje ruce. Nejradši spí v košíku s hadříkem. Ukázal se však i jako perfektní ničitel a okusátor všeho možného.

Obrazek

Cartago of X-rats († ??. ??. ??)

 Dumbo, velveteen, americký modrý, solid

Na mazlíka u Kláry (Praha)

zdraví před smrtí: bez problémů, info do věku 1,5 rok, poté se již holky neozvaly

Vzhledem k tomu, že ostatní sourozenci jsou již mrtví, předpokládám, že on také.

Zajímavosti - Je to mazel celé rodiny. Nejradši se nechává nosit na rameni a drbat na bříšku. Také si užívá výlety v klokance, z které moc rád vykukuje, co se děje okolo. Je to velký a úspěšný loudil pamlsků. To určitě zdědil po Pimpinellce.

Obrazek

Cash of X-rats († 21. 10. 2009)

Dumbo, velveteen, americký modrý, solid

Na mazlíka u Jitky K. (Chrudim)

zdraví před smrtí: bez problémů

Spunky dostal mrtvičku, bohužel po ní musel být uspán. (věk: 24 měs.)

Zajímavosti - Přejmenován na Spunkyho. Stal se oblíbeným členem domácnosti, přestože tomu tak na začátku nebylo. Taky si užívá studentského života na kolejích. Miluje svou rouru, která nesmí chybět v žádné kleci a také se moc rád zahrabává do oblečení a vlastně čehokoli měkkého. Jako jeho brácha je taktéž statným likvidátorem. Je to velmi akční noční tvor, povahou spíš jako aktivní holčička, ale to ho právě dělá tak výjimečným.

Obrazek

Castaway of X-rats († 3. 10. 2009)

Dumbo, velveteen, himalájský s am.modrými znaky, solid

Na mazlíka u Pavla K. (Příbor)

zdraví před smrtí: bez problémů

Zemřel bez zjevné příčiny ve spánku. Stáří? (věk: 23,5 měs.)

Zajímavosti - Přejmenován na Kuzmu Kuzmice. Další labužník studenstkého života a oblíbencem studentů. Doma už tolik oblíbený není, ale stejně je skoro pořád na kolejích, takže to tolik nevadí. Rád ožírá omítku ze zdi a je to prý "spajdrmyš". :o))

Obrazek

Cigarette of X-rats († 9. 4. 2009)

Dumbo, americká modrá, solid, chov nebude

V ChS Loren (Brno)

zdraví před smrtí: oslabená imunita, 2x byla nastydlá, byla potřeba brát ATB, ale nebylo to na plicích

Byla uspána po akutní pneumonii, kdy byla i týden hospitalizována na VFU v kyslíkovém boxu. Poté brala kombinaci 4 ATB. Bohužel její stav se nejdříve zlepšil, ale poté opět zhoršil. Zřejmě již předtím byly plíce částečně poškozené a silný zápal plic vše rapidně zhoršil. (Věk: 17,5 měs.)

Zajímavosti - Je to pěkná čiperka a hyperaktivka, takový malý čertík. Jakmile vidí nějakou věc, hned jí čapne a utíká s ní pryč. Nyní se už trochu zklidnila. Bohužel tolik nevyrostla a tak se na ní chovat nebude. O kolik jí však ubylo gramů, o tolik víc jí přibylo roztomilosti a mazlivosti. Moc ráda spinká u paničky.

Obrazek

Cinky-Cink of X-rats († 30. 9. 2008)

Dumbo, himalájský s am.modrými znaky, solid, nestihlo se uchovnění

V budoucí ChS Evy R. (SK)

zdraví před smrtí: bez problémů

Nachlazení posléze veterinářem určeno jako zápal plic. Podávaná ATB nezabrala a Cinky umřel zřejmě na silný virový zápal plic. Zemřel i se svým spolubydlícím Timem. :'( (věk: 11 měs.)

Zajímavosti - Cinky je velký mazlík. Moc rád všem olizuje prsty a chodí se mazlit. Miluje drbkání na bříšku. Bydlí v kleci s kamarádem Timem, s kterým dobře vychází. Teď ho dorostl a začíná se vytahovat na šéfa. Na fotce je s Timem, protože se nenechá vyfotit a jogurt přeci musí dostat oba. :o))

Obrazek

Cintalka of X-rats († 23. 6. 2010)

 Dumbo, velveteen, americká modrá, solid

Na mazlíka u Adély R. (Praha)

zdraví před smrtí: bez problémů, měla nádor mléčné žlázy (objevil se ve věku 22 měs.)

Zemřela na následky smutku po ztrátě své kamarádky společně s vyčerpáním z nádoru. (věk: 32 měs.)

Zajímavosti - Je to takový "šibal s úžasnou povahou". Velmi ráda si zalezá lidem do rukávů, je to vysloveně její koníček. Prý se umí smát a má úžasný uličnický pohled. Posuďte sami...

Obrazek

Cirhirien of X-rats († 24. 10. 2009)

 Dumbo, velveteen, americká modrá, solid, chovná s výhradou

V ChS Percy (Ostrava)

zdraví před smrtí: bez problémů

Cirhuška zemřela stářím ve spánku. (věk: 24 měs.)

Zajímavosti - Ciri je u paničky hodně oblíbena pro její mazlivou a přátelskou povahu, je to "roztomilý medvídek". Lumpačit umí stejně jako její sourozenci a taky patří mazi demoliční četu. Žádný hamák v kleci nevydrží déle než pár sekund a dno klece prý taky moc chutná. :o)) Moc ráda vyspává u paničky na bříšku.

Vyhrála 2.místo ve varietě Dumbo, viz.zde

1 vrh (C von Percy) - otec: Uragán PotkanMarvel

děti: narozeno 15, odchováno 11

Obrazek

Cit-cit-citjé of X-rats († ??. ??. ??)

 Dumbo, himalájská s am.modrými znaky, solid

Na mazlíka u Terezy Š. (Lesonice)

zdraví před smrtí: bez problémů, info do cca 1,5 roku, poté se už holky neozvaly

 

Vzhledem k tomu, že ostatní sourozenci jsou již mrtví, předpokládám, že ona také.

 

Zajímavosti - Další z řady potkánků na kolejích. Bydlí společně s Compostellou. Cituška je sice aktivní potkanice, ale ráda se i pomazlí. Je více opatrná než její sestra Cora. Ráda se kamarádi s dalšíma potkanicema, nerada je sama. Taky jí chutná omítka a přiběhne na zavolání. Nyní má v kleci 2 spolubydlící.

Obrazek

Cliché of X-rats († 1. 9. 2008)

Dumbo, velveteen, americká modrá, solid, chov nebude

V ChS X-rats (já), chov nebude

zdraví před smrtí: bez problémů

Uspána po druhé mrtvičce. :( Více zde. (věk: 10 měs.)

Zajímavosti - Zkráceně... prostě malé Klíšťátko moje. Hodný a tulivý skříteček, i když silně hyperkativní. :) Více zde.

Obrazek

Compostella of X-rats († 19. 2. 2008)

Dumbo, americká modrá, solid

Na mazlíka u Jany H. (Jeseník)

zdraví před smrtí: bez problémů

Cora se zdála být nachlazená, veterinář nasadil ATB. Cora přesto do tří dnů umřela udušením. Úmrtí zřejmě na silnou pneumonii / virový zápal plic, pitva nebyla provedena. (věk: 4 měs.)

Zajímavosti - Další z řady potkánků na kolejích. Bydlí společně s Cituškou. Byla přejmenována na Coru. Taky jí chutná omítka. Moc ráda šplhá, hlavně po záclonách co nejvýš to jde. Je velmi zvídavá a odvážná. Vše jde prozkoumat jako první.

Obrazek

Coolrattie of X-rats († 12. 9. 2010)

Dumbo, velveteen, himalájská s am.modrými znaky, solid

V ChS Angarats (Praha), jen mazlíček

zdraví před smrtí: bez problémů

Rattka umřela zřejmě po útoku svých spolubydlících. (věk: 35 měs.)

Zajímavosti - Říká se jí zkráceně Rattka. Je to velká mazlivka a tulivka. Bydlí ve velké kleci s několika holkama. Krásně se jí vybarvily znaky. Možná někdy bude nová fotka...

Obrazek

Corolla of X-rats († 29. 12. 2009)

Dumbo, americká modrá, solid

Na mazlíka u Tomáše K. (Třebíč)

zdraví před smrtí: bez problémů

Trixie umřela stářím ve spánku. (věk: 26měs.)

Zajímavosti - Přejmenována na Trixi. Je velmi vynalézavá a zdatným horolezcem. Asi má ráda výhled ze skříně. Má kamarádku Klárku, se kterou si moc rozumí. A Trixi Klárce moc ráda krade jídlo z pacek, protože to chutná nejlépe!

Obrazek

Cyprus of X-rats († 15. 10. 2008)

Dumbo, himalájský s am.modrými znaky, solid, nestihlo se uchovnění

V budoucí ChS u Petry A. (Jindřichův Hradec)

zdraví před smrtí: bez problémů

Cyprusek znenadání onemocněl. Sem tam pšíknul a došlo k obrovskému úbytku váhy. Léčba dvěma různými ATB, kortikoidy, posílením imunity nezabrala. Byly udělány krevní testy, stěr ze sliznice a rozbor trusu. Nikde se nic nenašlo. Příčina úmrtí záhadná. (věk: 12 měs.)

Zajímavosti - Je to velký mazlínek, který čeká u dvířek na paničku, aby si k ní hned mohl lehnout. Rád taky pobíhá po pokoji s kamarádem Tulipem.

Obrazek

 

 

ZDRAVOTNÍ SHRNUTÍ VRHU ZDE.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Bublina OdAdush x Cargo de Euridikaaa