Jdi na obsah Jdi na menu

Cliché of X-rats

Cliché of X-rats

(23. 10. 2007 - † 1. 9. 2008)

Klíšťule

Dumbo, velveteen, americká modrá, solid

chov nebude (drobnost)    PP

 

Přestěhovala jsem se do Českých Budějovic a rozhodla jsem se, že si po Bublince nechám miminko. Jelikož Pimpinellka už stárne, tak jsem si zvolila její nástupkyni. Doufala jsem, že se taková pěkná holčička narodí a taky, že bude krásně tmavá jako tatínek Cargo. Stalo se neuvěřitelné a opravdu tu taková holčička je.

Nejdříve jsem se nemohla rozhodnout pro to správné jméno, ale když jsem jí vzala do ruky a ona si mě čapla jak klíšťátko a nepustila se mě, tak to bylo jasné. Cliché alias Klíšťátko musí zůstat doma. :-)

Klíšťule pěkně papká a roste. Je to malý chytrý čertíček. Je asi až nějak moc přechytračená. To, co nesmí dělat jí jde moc dobře a jak zjistí, že se to nedělá, tak má ze mě legraci a předvádí se, jak jí to pěkně jde. Je to takové hravé sluníčko. Ale chvilku nevydrží na jednom místě, snad se brzy sklidní (už má občas usínací a mazlící manévry, když je u mě).

Klíšťule se obrovsky zkamarádila s Riankou a utvořili spolu takovou "rasistickou dvojici", jak já říkám. Terorizují Dračinku a vymýšlí všelijaké lumpárny. Hlavně je nenajdete spát od sebe, jíst od sebe... prostě jsou furt spolu. Klíště je vyslovené tornádo, jen trochu nadzvednu víko klece a už je dole a na jednou na okně a pak na poličkách... fakt aktivní maniak do pohybu. Částečně jsem to vyřešila tak, že jsem s Cliché začala dělat agility. Upravila jsem si ho na šplhací manévry a musím se pochlubit, že nám to docela jde. Ale chvíli trvá než udělá, co chci, jelikož je strašná legrace se na mě dívat, jak se vztekám, že dělá něco jiného. A největší bžunda je, když uteče třeba o hodinu později a udělá to, co jsem chtěla, ale sama s výsměchem na tváři...

Klíšťulka se po pubertě docela zklidnila, ráda spinká v hamáčku a její pohled je úplnou kopií Pimpinellky. Nechá se i za ležení drbkat za oušky, občas se převrátí na zádíčka pro poškrabkání na bříšku. Zřejmě mladší léta vyběhala. :o))

Cliché jsem jednoho dne našla spinkat na dně klece. Bylo mi to poměrně divné a jak se ukázalo později, divné to skutečně bylo. Klíšťule bohužel dostala mrtvičku. Bohužel následné poranění bylo velké, ale Klíšťule jako pravá dědička krve Pimpinellky svůj boj nevzdávala a každým dnem se zlepšovala. Když už dokonce začala zase slídit dobrovolně po pokoji, tak další den dostala druhou ránu. Její stav byl nakonec bezvýchodný a tak jsem se rozhodla jí nechat uspat.

Myslím, že nemusím říkat, jakou je pro mě ranou, že právě Klíšťuli postihla mrtrvička v tak mladém věku. Bláhově jsem si myslela, že tomuo uniknu při vlastní hlídané linii, ale před nešťastnou náhodou se člověk nikdy neschová. Její krátký život mi však dal hodně a já doufám, že i já jsem pro ní znamenala to stejné...

Linie vrhu C of X-rats byla následně ze zdravotního hlediska zastavena.

Zdravotní karta

Cliché akrobace    Společné fotky

 

 

Náhledy fotografií ze složky Cliché of X-rats