Jdi na obsah Jdi na menu

Vrh I of X-rats - 26. 2. 2011

Aquarius Moonlight   x   Inefix Sankari

zelena-moony-01p.jpg partaci-01po.jpg
Matka: Standard, modrá agouti, solid - IMPORT ANGLIE
Otec: Rex, Dg, černý, berkshire (chovný II pod ZO)

 

----------------------- <:3( )~~~ -----------------------

Po více jak roční chovatelské pauze jsme se konečně připravovali na nový vrh. Po smutném nečekaném úmrtí plánovaného otce jsme museli narychlo vyměnit samečka. Moony tedy cestovala až na Slovensko za Inefixem. Oba si padli hned do oka a zanedlouho bylo zaděláno na miminka.

Za 23 dní však bohužel nenastal normální porod a musela jsem Moony vzít na císařák. Následoval velmi vyčerpávající den a co vše se dělo, si můžete přečíst ZDE. Nemohu a ani to nechci zkracovat, jelikož si to všichni zúčastnění zaslouží.

Následující den nás bohužel opustila nejslabší holčička a u Marty zůstali pouze 3 bojovníčci - kluci. Bohužel i mezi nimi začal scházet jeden až ho nakonec Marta téměř mrtvého přendala k jiné samici jako poslední naději. A prcek se jí čapnul a už nepustil. Jejich vůle žít mě naprosto učarovala.

Okolo věku tří týdnů jsem si prcky vzala domů na pořádný výkrm s kvalitní stravou a nakonec se ukázalo, že to byl dobrý tah. Kluci rostli před očima. Hned druhý den doma se Irríkovi podařil husarský kousek, který do teď nelze logicky vysvětlit. Kluky jsem měla v otevřené přepravce (malý prostor kvůli tomu, aby se navzájem všichni zahřívali) a po přednášce jsem takhle přišla, že je zase nakrmím a dám jim napít a oni tam byli jen dva. Prohledala jsem celou přepravku, ale nikde nebyl. Polil mě pot, ale zachovala jsem chladnou hlavu a začala hledat v nejbližším okolí. Při hledání se na mě seskočila podívat Enigma v její kleci, tak jsem jí jen tak letmo pozdravila a periférním vidění jsem zachytila něco neobvyklého u ní v závěsném domečku. Tak tam zaostřím a ze vchodu na mě koukal Irrík! Do teď nechápu, jak se tam dostal. Enigma byla v zavřené kleci. Přepravka na židli. Z přepravky by musel nejméně vyšplhat 12cm ven, což vzhledem k jejich velikosti "nebylo" možné. Poté buď skočil z opěradla židle 35cm na klec a protáhnul se dovnitř nebo žuchnul dolů a nějak vyskočil opět 12 cm nad dno klece, při čemž stěna dna je šikmá. Dalším zázrakem je sama Enigma, která je agresivní na všechny potkany, proto je sama, ale prckovi nic neudělala a dokonce se o něj skvěle postarala.

Poslední kapkou bylo několik dní před odběrem, kdy jsem si s prckama hrála v jejich terárku a když jsem otevírala posuvné skleněné dveře, tak se mi najednou roztříštily v ruce. Já měla jen mírně pořezané nehty, ale střepy napadaly i do terárka. Díky bohu kluci měli bleskové reakce a stihli zaletět do domečku, který je uchránil.

Všichni 3 mi už teď velmi chybí, jelikož se z nich stali úžasní mazlíci, na které jsem si až moc zvykla. Všichni ale mají ty nejlepší možné domovy a já jim jen přeji další dávky štěstí do jejich života, které si tak zaslouženě vybojovali!

Fotky miminek naleznete ve fotogalerii miminek nebo extra fotky zde. Náhled krátkého rodokmenu je zde.

 

A jak se daří miminkům teď?

Immortal of X-rats († 21. 5. 2013) Standard, Dg, agouti, solid

V ChS Z Hůrky (Praha)

zdraví před smrtí: ve 26 měs. spadnul z patra a ochrnul na zadní část těla :-( , jinak bez problémů

Immortálek umřel na následky zranění z pádu společně s neduhami spojenými se stářím. (věk: 27 měs.)

Immík skvěle zapadl do party kluků a nejvíce kamarádí s o něco starším kámarádem Bisonkem. Je to velmi kontaktní a mazlivý klučina. Jako správný X-raťák je i náležitě drzý a rozmazlený. Má i dost odvahy na prohánění psa po pokoji, jen jak ho zahlídne.

1 vrh (Y Z Hůrky) matka: Gremleen's Dina

děti: narozeno 9, odchováno 7

immortalekp.jpg
Indestructible of X-rats (říjen 2012) Rex, Dg?, černá, solid

Na mazlíka u Jirky K. (Ledenice)

zdraví před smrtí: bez problémů

Eutanázie z důvodu nádoru (možná spíš abscesu) na hlavě. (věk: 20 měs.)

Indy byl přejmenován na Sparkyho. Sparky vyrostl v pěkného a velkého klučinu, který se rád mazlí a předvádí před návštěvami. Za to u nich sklízí velké nadšení a diváckou pozornost. Občas pozlobí přes noc velkou aktivitou, což majitele donutí jít spát jinam (ano, stěhuje se pániček). :o))
sparkyp.jpg
Irresistible of X-rats († 5. 3. 2013) Rex, OEg, černá, solid

Na mazlíka u Lenky S. (Praha)

zdraví před smrtí: bez problémů

Zemřel stářím. (věk: 24 měsíců)

Irík nebo Irísek je povahově malá potkaní střela. Je to takový neposeda, který všude běhá a čmuchá a moc rád si hraje na honěnou. Je velmi zvědavý, ale když se lekne, hned zafrčí se schovat k paničce. Je to gurmán, rád jí hlavně zdravou výživu sladké nezdravé ňamky mu nic neříkají.

1 vrh (N of X-rats) matka: Xibalba

děti: narozeno 11, odchováno 11

irik-05p.jpg

 

ZDRAVOTNÍ SHRNUTÍ VRHU ZDE.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Aquarius Moonlight x Inefix Sankari