Jdi na obsah Jdi na menu

Vrh G of X-rats - 9. 2. 2022

Anushka of Navel   x   Elias of X-rats

anushka-04mes-02p.jpg

elias-23mes-03p.jpg

Matka: short hair, sapphire, dominant spot
Otec: short hair, agouti

- - - - -

Myšlenka na druhý, rychlý a opakovaný vrh s tatínkem Honzíčkem mi klíčila v hlavě v podstatě hned po nezdařeném prvním vrhu, kdy jsme přišli o tolik překrásných miminek. Jen jsem musela počkat, jak to bude Anushka zvládat a v jaké bude formě. A když ke konci odběru Filutky Anushka vypadala lépe jak před krytím, bylo to jasné. Není na co čekat, Honzíček už 2 roky oslavil, což je taková hranice, kdy ještě samci bývají plodní. Krytí bylo nakonec jednodušší a rychleji vyřízené. Bylo vidět, že se už znají a více si důvěřují.

A opravdu po 21 dnech se narodila 4 krásná miminka! Dva strakáčci, dva celobarevní. A také dva kluci a dvě holky, krásně rozdělený vrh. Mimča rostla a sílila a dělala všem radost. Ale jak byli starší a začali se více sami pohybovat, začalo být patrné, že strakatá holčička má nějaký problém. Přepadala na bok, natahovala podivně nohy a její stav se postupně horšil. Nakonec jsme se s veterinářkou rozhodly pro uspání, jelikož neurologické potíže vedly ke stavu, který by nebyl slučitelný se samostatným životem. Stalo se tak v pouhých 13 dnech života, ale někdy to tak bohužel má být.

I tento vrh má tedy svou smutnou stránku, ale je potřeba se soustředit na to dobré a tím jsou dva krásní kluci a jedna holčička. Všichni vlemi krásné stavby těla a já jsem ráda, že se podařilo všechny umístit tak, že budou pokračovat dále v chovu nebo jim to bude umožněno. Číňánků s rodokmeny je poskrovnu a tak je to nesmírně důležité.


Mláďata jednotlivě:

garrick-29dni-01p.jpg

Garrick of X-rats

 

M, short hair

agouti

dominant spot

eyes colour: black

(AA Dd Dsds)

 

Na mazlíčka u Pokorných (Praha)

gilly-10den-01p.jpg

G... of X-rats

† 22. 2. 2022

F, short hair

agouti

dominant spot

eyes colour: black

(AA Dd Dsds)

glenda-29dni-01p.jpg

Glenda of X-rats

 

F, short hair

agouti

-

eyes colour: black

(AA Dd dsds)

 

Na chov v Hamstery Eevee (NL)

goliath-29dni-01p.jpg

Goliath of X-rats

 

M, short hair

agouti

-

eyes colour: black

(AA Dd dsds)

 

Na chov v Picus Hamstery (FIN)

 

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek