Jdi na obsah Jdi na menu

Twenty Times' Creamy Night

IMPORT HOLANDSKO

(10. 11. 2020 - † 20. 1. 2022)

creamy-05mes-01p.jpg

Short hair, dark beige, mottled

(aa bb CC D- Dg- pp Momo Sa- WaWa)

 

Test na cukrovku: negativní (16. 2. 2021)

 

otec: Belli & Co Misterchoc (NL) - short hair, chocolate

matka: Twenty Times' Party Night (NL) - short hair, chocolate, mottled

 

Chtěla jsem si přivést nějakého opravdu krásného mottled chlapečka, ale jak na potvoru se Mitchelovi stále nedařilo a začali jsme být nervózní, že se nezadaří vůbec a tak jsem se začala poohlížet i jinde. Ineke z Twenty Times má vždycky nádherné křečíky a nedávno jsem u ní viděla opravdu překrásné, strakaté vrhy. A tak jsem nelenila a zkusila jí napsat, ačkoli vrhy už byly starší, takže by byl zázrak, kdyby ještě některý z těch krasavců byl volný. A byli dokonce hned dva bráškové. Už dávno předtím než jsem mohla tušit, že bych si i mohla vybrat, se mi děsně líbil právě Creamy. Je i v barvě, kterou si velmi dlouho přeji, ale není moc lehké jí odchovat. A tak když mi Ineke řekla, že je jeden z těch, kteří jsou volní... už jsem dál neposlouchala, bylo jasno a já tomu stále nemohla uvěřit.

Creamy pak čekal na transport u Mitchela v klučičí skupince, ale bohužel tam postupně došlo k více vážným roztržkám a Creamy to odnesl jako druhý nejvíce zraněný. Ten první byl zabit. Byl hodně pokousaný, velmi zhubl, ale hlavně se začal příšerně každého a všeho bát. Postupně ho tedy dávám do kupy a doufám, že z něj zase bude ten veselý a překrásný statný kluk jako na začátku. Je to velký miláček a mazlínek, během jednoho dne se naučil přijít do ruky na zavolání jména. K lidem je úžasný. Křečíků se bojí, ale podařilo se mi ho opět začlenit do klučičí party a věřím, že bude zase dobře.

Creamy se nakonec ve velké skupince necítil dobře a začal opět hubnout. Dala jsem ho proto na samotku a začala řádně rozmazlovat a vykrmovat. Nakonec to dopadlo tak, že Creamy je zvyklý žebrat červíky u dvířek a chodit si pro ně na zavolání. Stal se z něj ještě větší mazel. Postupně se zase začal zlepšovat a mně přišlo, že by přeci jen ale o nějakou tu společnost stál. No a pak se narodil Chip. Křečík stejné barvy, sice obřík, ale děsně hodný a já tak dostala myšlenku to zkusit, jak by si s Creamym sedli. No a sedli si výborně. Creamy měl očividně radost, hned naučil Chipa, jak si zasloužit červíka a za pár dní už spolu spokojeně chrupkali v domečku. Mám z toho obrovskou radost. Nyní zkouším i Creamyho první námluvy. Se slečnou Fluffy si hned padli do oka, láska jak trám, tak snad se zadaří. Nejen však kvůli miminkům. Creamymu by to mohlo pomoci i s psychickou rekonvalescencí, aby si zase o trochu více věřil. :-)

Creamy se celkově lepší, ale bohužel mu krytí holčiček nic neříká. Velmi mne to mrzí, protože je to úžasný křečík a moc a moc jsem si po něm přála potomka. Ale bohužel. Již měl několik možností a stále se nepodařilo a já to už asi vzdávám. Nepřidává mu to moc na jeho kondici, která jde se samičkou vždy dolů. Hlavní je, aby se podařilo najít pro něj tu nejlepší rovnováhu a mohla jsem se dále těšit aspoň z jeho dobroty a třeba se mi jednou podaří opět dovézt z ciziny jeho krev.

Creamy se postupně úžasně zabydlel v čím dál větší skupince, která mohla přijímat i mláďata na výchovu. Když nešťastně umřel Chip, Creamy to docela špatně nesl, ale nakonec se z toho oklepal a stal se alfou ve skupině. No a pak se Creamymu začala dělat boule na páteři jakoby mezi lopatkami, začal nosit hlavu nakřivo... na nádor mi to nepřišlo a tak si myslím, že to byla nějaká reakce na možné staré poranění páteře z mladých let. Výsledkem bylo, že Creamy zase začal chřadnout a výrazně hubnout, ale stále si zachovával pozitivního ducha. No a pak jsem jednou přišla a on ležel mrtvý. Už když jsem si ho přivezla, byl zázrak, že jsem ho vypiplala a neumřel tehdy. Tušila jsem, že nebude žít dlouho, protože zranění fyzická i psychická byla obrovská, ale byl to takový neskutečný miláček, že jsem pro něj dělala první poslední. A takové zvíře vám nesmírně přiroste k srdci. Bez Creamyho je tu ticho a prázdno a já stále držím smutek. Moc mi chybí a nikdy na něj nezapomenu!

 

Odchovy: ? (?)