Jdi na obsah Jdi na menu

Sakura's Furioso

IMPORT HOLANDSKO

(♥ 26. 12. 2020 - † 26. 4. 2022)

furioso-10mes-02p.jpg

Short hair, agouti, mottled

(Aa Bb CC DD DgDg PP Mimi Sisi U- Sasa WaWa)

 

Test na cukrovku: negativní (16. 2. 2021, 30. 3. 2022)

 

otec: Sakura's Taegu (NL) - short hair, black, mottled

matka: Sakura's Zarina (NL) - short hair, agouti

 

Původně jsem si přála třetího nestrakatého kluka a původně tomu tak bylo s polobráchou Emeraldem. Avšak Emerald se projevil jako velmi dominantní samec a tak jsem se s chovatelkou domluvila na výměně za jiného samečka. Neměla už žádného "nemottleda", protože je vyhlášená chovatelka moc krásných mottledů. Furioso byl a je povahově super, s úžasným rodokmenem a já si řekla, že to holt nějak zvládnu i se strakáčkem. :-) Furioso není ideální mottled, je hodně tmavý, tak doufám, že se pochlapí a v budoucnu vyšvihne krásné strakatce jako byl jeho táta. Povahově je naprosto bezkonfliktní kliďásek.

Furýk je opravdový poklad. Bezproblémový a velmi kontaktní kluk. Má v sobě nějaké zvláštní kouzlo a vždy dokáže spřátelit svým klidem a vstřícností nějaké znepřátelené strany ve skupince. Snadno si najde kamarády, každý ho bere a i když je ho kus a mohl by toho využít, tak to nedělá. Jediné použití je takové, že nabídne svůj krásný kožíšek jakémukoli nocležníkovi jako polštář. S holčičkama to také umí, ale zatím neměl štěstí na potomky. Tak snad se brzy nějakých dočkáme, byla by to obrovská škoda!

Furýk se konečně též dočkal a už má za sebou svůj první a velmi krásný vrh. Povahově, ale i vzhledem opravdu velmi podařený. Chtěla jsem si nechat synáčka, ale nakonec jsem byla přemluvena a odešel do chovu do Holandska. Určitě to ale nebudou Furýčkovi jediní potomci, takže už se moc těším na další mimča a které si asi vyberu pro sebe. Furýk se ani po krytí nijak nezměnil, chvilku byl alfou, protože byl ve skupince pouze s mladíky, ale tak nějak byl a nebyl. Moc ho to nebaví. Pak se skupinka změnila a ve skupině začal vládnout až moc tvrdou rukou Hachiro a Furýk z toho byl neskutečně špatný psychicky. Fyzicky mu ani nikdo neublížil, ale takové napětí pro něj není a tak jsem ho dala do klidnější skupinky. No a Furýk zase začal zkvétat. A aby byla dobrá nálada ještě dokonána, tak jsem mu sehnala novou nevěstu. Tak snad se zadaří další úžasňáci.

Je mi tak zatěžko, že ani nevím, co a jak napsat... je to pro mne tak těžké, že budu velmi strohá. Furýkovi se narodila krásná miminka s Rebeccou, nádherných 8 kousků... vše bylo ok, ale druhý den nešťastná maminka mláďátka zalehla. :-( A jen asi o hodinu později, co jsem se to dozvěděla, jsem našla mrtvého i Furýka. Den předtím umřel v kleci jiný sameček, ale moc nešlo poznat proč... u Furýka už to bohužel bylo patrnější. Byl zabit někým ze spolubydlících... přitom skupinka byla sice s novým členem, ale stabilní již týden a bez jakýkoli náznaků obtíží a nyní se tam nic neděje a všichni žijí v míru a pohodě. Prostě měl asi někdo total zkrat... vůbec nechápu, co se stalo. Vůbec. Furýka jsem měla děsně ráda a tak moc jsem se těšila na jeho potomky, plány byly jasné, ale už je bohužel nebude možné uskutečnit. :-( Jsem z toho úplně v háji... víc ze mně nedostanete. :'(

 

Odchovy: vrh Q2 (7)