Jdi na obsah Jdi na menu

***

Rumpa Lumpa Syrius

(4. 11. 2017 - † 26. 3. 2018)

lumpina-bozi-01p.jpg

Short hair, blue

(aa BB CC dd PP SaSa)

 

otec: Dorian by Unicorn - short hair, blue

matka: Cibulka by Unicorn - short hair, blue

 

S Lumpinou se teprve seznamujeme. Je to očividně velká milovnice jídla. Je krásně veliká s naprosto rozkošným výrazem. Zatím je trochu nervóznější a má i tendence použít zoubky, když se jí šahá do jejího teritoria. Když ale člověk počká, tak toho brzy nechá a venku je to pak velká zvídalka. Tak uvidíme, jak se bude její povaha vyvíjet, až se doma zabydlí. :-)

Lumpina je opravdu neskutečný žrout. Ještě jsem nezažila, aby neměla něco schovaného v torbičkách pro strýčka příhodu. :o)) Její teritorialita se časem hodně otupila. Když dám ruku do boxíku, tak zrychlí pohyb a je trochu nervóznější, ale už jen málokdy jemně upozorní stiskem, že je to tu její. Venku je to velký průzkumník a docela i mazel. Ono je těžké odolat jejímu hebkému kožíšku a velkým očím. :-)

Hodně těžko se mi píšou následující řádky... Lumpinka totiž náhle umřela po nešťastném pádu a následném zranění hlavy. Nejprve to vypadalo, že je vše v pořádku, ale 5 dní po nehodě mi Lumpinka dodýchala v ruce. Měla krevní sraženinu v mozku. Do poslední chvíle se starala o mláďátka, ale tenhle boj vyhrát nemohla. :-( Jsem z toho zničená a jen doufám, že budou miminka v pořádku.

Odchovy: vrh C (6)