Jdi na obsah Jdi na menu

Orfeo of X-rats

(♥ 22. 5. 2019 - † 15. 4. 2022)

orfeo-vin-01p.jpg

Short hair, satin, albino

(aa BB cc dd DgDg Pp Sisi sasa Wawa)

 

Test na cukrovku: negativní (8. 4. 2021)

 

otec: Calcifer of X-rats (CZ) - short hair, blue

matka: Layla of X-rats (CZ) - short hair, blue

 

Orfík prožil v podstatě celý svůj život u své majitelky na Šluknovsku, kde se mu dařilo výborně. Původně žil Běloušek, jak mu majitelka říkala, se 3 dalšíma klukama, ale postupem věku se všichni nějak rozkmotřili. Běloušek byl sice nejhodnější, ale tak nějak na něj už nikdo hodný nezbyl. Já jsem sháněla ženichy pro své holky a Orfík je z vrhu, který v chovu nebyl vůbec využit, což byla velká škoda. O to víc, když mohl sám být vzácná variety wavy satin (jak jsem si původně při odstavu mláďat myslela). Když jsem si však přijela Orfíka vyzvednout, ihned mi bylo jasné, že je "pouze" short hair satin. Za to ale neskutečně krásný! Velký sameček tak lesklé srsti, že jsem to snad ještě neviděla. Povahově je klidný, jde k ruce, nechá se vzít a mazlit. Úplně mi učaroval.

Orfík u mne zůstal trochu déle než bylo plánováno, ale nakonec se to vyplatilo a stal se pyšným otcem dvou nádherných vrhů a já si nechala rovnou 3 jeho potomky. Cesta domů se nám však stále z různých důvodů nedařila, což se nakonec ukázalo nejspíše jako náznak osudu. Majitelce se zhoršila rodinná situace a tak jsme se nakonec domluvily, že Orfík už u mne dožije. Přeci jen mu jsou 2 roky a 2 měsíce. Vzpomněla jsem si, když jsem měla vrhy O a P a v obou se narodili dva střapatí albínci a já se stále nemohla rozhodnout, kterého si nechám. Nakonec u mne skončili oba dva a já mám radost. :-)

Původně jsem si myslela, že u mne Orfík pobude jen pár posledních spokojených měsíců, ale to jsem se sakra spletla. Orfík už tu s námi je rok! Neskutečné... už je to teda dědulka, který chodí špatně na zadní nožičky. Někdy je to lepší, jindy horší, ale chuť do života a do jídla mu nechybí. Neustále má neskutečnou jiskru v oku a je pánem svého obydlí. Musím říct, že mi ten "šmajda" přirostl k srdci. :-)

Samozřejmě, že Orfík byl stařeček, ale jeho náhlá smrt mne poněkud překvapila a vypadá to, že i samotného Orfíka. Prostě jsem ho ráno našla spinkat navždy a přitom měl ještě plné torby k prasknutí, jak do sebe naládoval večeři a utíkal si jí asi schovat, ale už k tomu nakonec nedošlo. Bude mi tu chybět, běloušek stařičký. Ale měl, myslím, suprový život a to nejen díky své délce. Prozatím je to dožitým věkem můj rekordman a já jsem o to víc pyšná, že je to právě můj odchov. Nechť spokojeně spinká navždy a zrníčka na cestu si zajistil sám...

 

Odchovy: vrh L3 (3), vrh N2 (7)