Jdi na obsah Jdi na menu

Maja (Skřítě) Serene Sunset

(19. 11. 2010 - † 7. 4. 2013)

ruz-01p.jpg

Dumbo, BES s agouti znaky, solid

PP

Maja byla tak trochu neplánované a zároveň plánované mimčo. Ve skutečnosti jsem čekala na holčičku z jiného spojení, ale miminka se bohužel narodila mrtvá. Na rychlo jsem tedy sháněla jinou holčičku do siamské linie kvůli budoucím plánům a vykoukla na mě Maja. Ihned jsem si o ní napsala a díky velké trpělivosti Moniky a hodnému převozníkovi Peterovi, jsem Maju měla ještě v den nezdařeného porodu až ze Slovenska. Za to jim ještě jednou opět moc děkuji!

Maja mě mírně zaskočila svou menší velikostí, ale ihned si mě získala úžasným kukučem a pořádnou dávkou drzosti. Po chvíli jsem se rozhodla, že jí budu říkat Skříte... no, nehodí se to na ní? :-) Věřím, že brzy váhu doženeme a bude dělat radost Angličankám.

Skříťule se už doma rozhodně rozkoukala a do klece zapadla tak lehce, že to vypadalo, že se se všemi zná už roky. Konečně pohodové seznamování! Na Skřítě se rozhodně hodí, že jak je malá, tak je živá. Neustále visí na mřížích, honí se s holkama a je pro každou rošťárnu. Toho se samozřejmě ihned chytly obě Angličanky, zvláště Midnight. Moony se spíš stala její mamkou. Papání jí moc nebaví, protože je to velká nuda. Za to honičky pod peřinou a po celém pokoji jsou vůbec to nejlepší. Skříťulce chvíli trvá než začne důvěřovat lidem a novému okolí, ale každým dnem je odvážnější a pak se stává neodvážnější. Jak má ráda pohyb, tak má moc ráda i lidi. Miluje, když si jí někdo všímá, hraje si s ní nebo jí hladí. Je to taková veselá princezna, která rozzářila celou klec. Ještě aby ne, s takovýma kukadlama!

Skříťule nakonec svou váhu vytáhla na 300g s kompaktní postavou a tak jsem se rozhodla pro miminka. Skříťuš je občas taková labilní, špatně nese, že je menší, jelikož je to rozená alfa, ale její velikost jí přisuzuje poslední post. Tak si to občas na někom vybije. Proto jsem se bála toho, jaká bude maminka. Po narození miminek mě Skříťule až do otevření jejich očí pouštěla jen těžce do klece a jednou mě i slušně kousla. Ale to byla jediná komplikace. Skříťulka byla naprosto úžasná maminka! Neustále mimča zahřívala, hrála si s nimi a poslušně je pucovala. Všechna mimča do domovů odešla větší než je obvyklá váha a Skříťule se i proměnila v úžasnou holčičku. V kleci už je zcela spokojená, hašteří se jen v rámci normálu a navíc je z ní teď ukrutná mazlivka, která se venku snaží být stále v mojí blízkosti. I když se uklidnila, tak jí stále zůstala ta krásná hravost. Vždy mě rozesměje, když běhá jak miminko po celé posteli a skáče při tom z legrace do výšky jak gazela. Jsem moc ráda, že tu mám tu svojí okatou Skříťušku. :-)

Abych Skříťuli, ale i sobě, udělala radost, měla pak ještě jeden vrh. Mateřství jí hrozně bavilo a v kleci jí i vyneslo na pozici alfam samice a to jste šťastnější potkanici snad neviděli. :-) Stala se z ní mazlivka a svou roli brala extrémně vážně. Takže hlídala okolí klece (návštěvy si musely bránit prsty okolo klece,a le i oblečení), vetřelce vyháněla s neohroženou hrdostí (namlátila i kočce), pak sem tam někomu z klece nabušila do nosu, aby bylo jasno, jak to je a nakonec spokojeně ulehla se všemi do sputníku - své pozorovatelny. Vždy vymyslela nějakou lumpárnu, proto jsem jí z legrace říkala Skříťuš Příťuš. Vždy musela mít něco extra. Jako i odpadlý kus ucha po bouchnutí do ucha. Kousla mojí babičku... to bylo furt něco.

Nakonec se jí bohužel udělal nádor v tříslech na hodně špatném místě u močáku. Rostl tak nějak středně rychle a většinu času Skříťuli nevadil. Nakonec ale začala stárnout, dostala zápal plic a tak jsem prdelce pomohla od trápení. Byla pro mne velkou osobností, takový náš Napoleon - velký duch v malém těle. Vím, že si prožila spokojený život a chybí nám tu všem. V kleci už to tak nějak není ono. Moc na tebe vzpomínáme!

 

Zdravotní karta

 

Společné fotky    Seznamka s Íčkama    První miminka    Druhá miminka

Trapná oslava

 

Náhledy fotografií ze složky Maja Serene Sunset