Jdi na obsah Jdi na menu

Luna's Little Ewoks Yamba

IMPORT NĚMECKO

(♥ 4. 11. 2021 - † 12. 5. 2022)

yamba-01p.jpg

Short hair, RE argente grey

(Aa B- C- Dd dgdg pp Sisi Sasa WaWa)

 

Test na cukrovku: negativní (10. 2. 2022)

 

otec: Luna's Little Ewoks Fuchur (DE) - short hair, satin, REA grey

matka: Luna's Little Ewoks Enja (DE) - short hair, blue, silvering

 

Yamba se od příjezdu chová neskutečně mile. Sice si ještě plně nezvykla a občas se chová plaše, ale jak je v ruce, tak se nechá mazlit a pomalu už i za mnou na zavolání jména začíná přicházet. Má moc krásnou barvu, lesklou a silnou srst, nádhernou stavbu těla. Právě od této chovatelky jsem si slibovala trochu atletičtější typy a přesně taková Yamba je. Mám obrovskou radost! V podstatě ke mne přijela již jako dospělá slečna, takže po skončení karantény půjde do boxíku s nějakým samečkem a snad nám udělá radost krásnýma kuličkama! :-)

Yamba se stala výbornou maminkou vrhu W2, ale její láska byla tak velká, že nedopatřením většinu vrhu zalehla. Byl na ní velmi patrný smutek nad mrtvými miminky, stále se je snažila zahřát a krmit, nechtěla se jich vzdát. Velmi mne to dojalo a jsem nesmírně ráda, že se podařilo zachránit aspoň ty 3 uzlíčky a ona to tak mohla lépe překonat. Během krátké doby jsme se totiž s Yambičkou velmi sblížili. Okamžitě se naučila na své jméno, ráda se mazlí, je velmi kontaktní a celkově taková hodná duše. Už se nemohu dočkat druhého vrhu, kde snad bude vše v pořádku a budu moci pozorovat Yamby velkou radost.

Krátce po odstavení svého prvního vrhu se Yambě udělala boule v místech, kde je lícní torba. Nějakou chvíli se to tvářilo neškodně a že to odejde tak nějak samo a najednou se to zhoršilo a vlezlo to i do oka. Méně zkušený veterinář to označil za absces, léčili jsme antibiotiky a Yambě aspoň zmizely obrovské bolesti, ale jinak se nic moc nelepšilo. Naopak zánět "požral" i celé její ucho a boule se stále rozšiřovala. Až zkušenější veterinář potvrdil mé podezření a to, že zánět byl sekundární problém... tím primárním byl rozsáhlý nádor lícní torby, který zasahoval částečně do ucha a hluboko za něj. Operace byla nereálná a Yamba, aby nemělo velké bolesti by musela být pod silnými medikamenty, které ani nelze užívat dlouhodobě. Rozhodla jsem se tedy její trápení ukončit dříve než to začne opět bolet. :-( Děsně mně to zasáhlo... Yambičku jsem si nesmírně oblíbila a hlavně její velkorysé srdce. Bojovali jsme, co se dalo, ale trápit jí nenechám. A nyní jen zůstává smutek a prázdné místo v srdci i kleci... :'(

Odchovy: vrh W2 (3)