Jdi na obsah Jdi na menu

***

Lilliput's Milky Way

IMPORT ANGLIE

(♥ 21. 2. 2019 - † 15 9. 2019)

milky-5mes-01.jpg

Agouti, dominantně tečkovaný

 

Test na cukrovku: ? (?)

 

otec: Lilliput's Scorpio (GB) - agouti, dominantně tečkovaný

matka: Lilliput's Libra (GB) - agouti, dominantně tečkovaná

 

Původně jsem plánovala přivést pouze nepříbuznou samičku, ale chovatelka z Anglie mi dala na výběr mezi samičkou bez kresby a tímto klukem. Měl naprosto úžasný rodokmen a tak započal boj, jak narvat více křečků k sobě domů. :-D Nakonec jsem to vymyslela. Nemohla jsem ho tam nechat! Milky je zatím plašánek, ale není se čemu divit. Na cestě byl velmi dlouho. Hned v úvodu mi utekl za knihovnu a já tak byla nucena rozebrat nábytek, u kterého se léta mělo za to, že to nelze. Díkybohu to šlo. Milky se postupně klidní a já doufám, že až se zabydlí, bude to úplně jiný křečulda.

Milky zůstal velkou aktivkou, který si na větší pohlazení od člověka moc nezvykl. Není už tak zbrklý a po chvíli se v ruce uklidní a nechá se i hladit, ale že by si to vysloveně užíval, to ne. Nicméně je to druhý číňánek, který jí zvídavě rovnou z ruky. Nebojí si sám k ruce přijít. Celkově má ke všemu hodně aktivní přístup. :o))

Vůbec nechápu, co se stalo. Milky byl naprosto zdravý, v pořádku, aktivní. Jen cca před 14 dní začal více jíst, což jsem přisuzovala spíše potřebě větších zásob na zimu. Poslední 3 dny také vehementně začal kousat mříže, což nikdy předtím nedělal... Brala jsem ho předtím častěji ven na průzkum, tak možná se mu to zalíbilo. Trochu se obávám, zda blbeček nespolykal ten lak z mříží, jelikož jeho množství na patrech neodpovídá tomu, co chybí na mřížích. Nicméně to jsou jen dohady, je to záhada. Při základním ohledání těla nic nenapovědělo, co se mohlo stát. Děsně mi to mrzí. U kluků vždy trvá ta důvěra trochu déle a je to tak měsíc, co se stal Milky poměrně dosti kontaktním... :-( Nechala jsem si aspoň jeho synáčka, ale zatím to stále nemohu pochopit a rozdýchat. Druhý číňánek takto náhle a brzy. :-( Snad už jsem si smůlu vybrala.

 

Odchovy: vrh D (8)