Jdi na obsah Jdi na menu

***

Le Soleils Jigo

IMPORT HOLANDSKO

(♥ 16. 4. 2018 - † 16 8. 2019)

jigo-1rok-01.jpg

Short hair, satin, opal

(Aa Bb CC dd Pp Dgdg sasa WaWa)

 

Test na cukrovku: pozitivní (29. 5. 2018 = negativní, 5. 7. 2019 = pozitivní)

 

otec: Le Soleils Hanabi (NL) - short hair, satin, opal

matka: Le Soleils Spirit (NL) - short hair, blue, platinum

 

Jigo je takový strašpytlík. Vždy se z úvodu všeho až moc bojí a rád to dává hlasitě najevo. Když se však později rozkouká, tak se zase hodí do klidu a už je vše, jak má být. Je to zvědavý kluk. Nic mu neuteče. Umí být velmi mazlivý.

Nakonec jsem musela rozdělit Jiga a Totora. Totoro už zůstal sám a Jiga jsem dala do nově utvořené klučičí bandy a světe div se, Jigo se úplně změnil. S klukama vychází naprosto suprově, nervózní chování vymizelo a Jigo se spravil i vzhledově. Nyní je z něj krásný, klidný sameček, který spravedlivě vládne v kleci, kde je klid a mír. Stal se z něj i mazlík. Musím říct, že jsem z něj nyní naprosto unešená.

Jigo na svou první nevěstu čekal trochu déle, ale to ničemu nevadilo. Pravidlem u Campbelláků je, že jakmile samec jednou kryje, již se stane dominantním a nelze ho vrátit zpět do klučičí party. Jigo se tam ale chová tak fantasticky, že jsem tomu dala šanci a stal se zázrak. Jigo do party zapadl, jak nic a vše funguje dále na jedničku. Jsem z toho celá u vytržení. Kéž by takových samců bylo více. Hned bych měla méně ubikací a spokojenější křečíky pospolu. :-)

Jigo pár měsíců po oslavě prvního roku náhle hodně vyplešatěl a pohubnul. Když jsem vyloučila vše možné a Jigo po mém návratu z dovolené začal neskutečně pít, udělala jsem znovu testy. Bohužel se mé podezření potvrdilo a Jiga postihla silná cukrovka. Uvidíme, jak s tím dlouho dokáže prcek bojovat, ale vzhledem k tomu, jak náhlá změna to u něj je, tak se obávám v rychlý konec jako u Luničky. Uvidíme. Je to boj... :-(

Bohužel Jigo velmi záhy po odhalení cukrovky rychle chřadl. Nejvýraznější bylo masivní zhubnutí a tak jsem se obávala, že konec přijde rychle a tak se také stalo. Pouhých 5 týdnů po odhalení cukrovky Jigo svůj boj prohrál. :-(

Odchovy: vrh J (8), vrh Q (3)