Jdi na obsah Jdi na menu

Ježibaba de Loren

(8. 3. 2012 - † 21. 4. 2015)

jez-party-3roky-03p.jpg

Dumbo, velveteen, postříbřená černá, solid

PP

Do Ježíbky jsem se zakoukala hned při prvních jednotlivých fotkách miminek. Byla však zamluvena, takže pokušení opadlo. Během doby, kdy rostla, se Šíbu nepodařilo přidat k ostatním holkám a ona tak zůstala sama. Špatně to snášela a když se najednou Ježíbka uvolnila, nebylo na co čekat. Musela jsem toho malýho čertíka mít. Konečně má vytoužená černá holčička a navíc ještě dumbo kudrnáč. :-)

Jelikož jsem na Ježíbky maminku slyšela jen samou chválu, zvláště co se povahy týče, byla jsem na ní moc zvědavá. Ježíbka nezklamala. Je správně sebevědomá, chytrá a hlavně kontaktní a opravdu mazlivá holčička. Když chce, umí slušně zařádit. Vlastně si jsou s Šíbou povahově velmi podobné a tak nebylo divu, že za pár dní už z nich byly dvě nerozlučné kamarádky. Zatím se Ježíbka tváří i na budoucí krasavici, tak uvidíme, co se z ní vyloupne časem, momentálně je to pruhovaná, střapatá a ušatá princezna.

Když jsem se přestěhovala, naskytla se možnost zkusit dát všechny holky opět do společné velké klece. Díkybohu se to podařilo a tak mám zase velkou skupinu spokojených holek. Ježíbka se sice nejdřív nechtěla podvolit starším, ale nakonec ustoupila a je náramně spokojená. Sice jsou stále největší kámošky se Šíbinkou, ale když se může pokecat i s ostatníma... má to taky něco do sebe. Ježíbka je povahou sice zpočátku opatrná, ale pak se do všeho vrhá hned po hlavě. Je velmi kontaktní jak k lidem, tak k ostatním potkanům. Nicméně si umí vydobít své místo, je zdravě sebevědomá. Nejradši je k někomu přitulená nebo si s někým hraje. Je to takový rarášek. Střapatý, okatý strašidýlko.

Jak postupně Ježíbka stárla, trochu se stáhla do sebe a kromě spinkání s ostatní ve sputniku toho moc nevyžadovala. Když jí odešla i poslední kamarádka, hodně jsem se o ní bála. S mým psem Orinem do té doby nekomunikovala, spíše se ho bála. Když ale zůstala sama, najednou se její chování naprosto změnilo. Začala nejenže komunikovat se mnou a být aktivní v kleci i mimo ní (do té doby ven z klece odmítala chodit), ale především se totálně zamilovala do Orinka a on do ní. Je legrace ty dva spolu pozorovat. Z Ježíbky je teď naprosto úžasná průzkumnice a mazlivka, která si nenechá nic ujít ani ve svém pokročilém věku. Svých 3 let se dožila v neuvěřitelné kondici a absolutním zdraví, tak jen tak dál! ;-)

Ježíbka nás bohužel opustila velmi náhle krátce po své oslavě 3 let. Bohužel se jí objevil nádor v tlustém střevě, který způsobil neprůchodnost střeva a Ježíbce tak bylo ulehčeno trápení, aby odešla za duhový most v poklidu, bez bolestí a spokojená. Moc nám s Orinkem chybí její elán, který jí rozhodně nechyběl ani do konce. Je nám mco líto takové ztráty! :'-(

Zdravotní karta

 

Dvojitá oslava    Miminka

 

 

Náhledy fotografií ze složky Ježibaba de Loren