Jdi na obsah Jdi na menu

Di Angolo's Ahava

IMPORT HOLANDSKO

(♥ 10. 12. 2020 - † 28. 3. 2022)

ahava-07mes-02p.jpg

Short hair, opal

(AA Bb C- dd DgDg Pp SaSa WaWa)

 

Test na cukrovku: negativní (16. 2. 2021, 26. 3. 2021, 9. 7. 2021)

 

otec: Di Angolo's Jumanji (NL) - short hair, blue beige

matka: BBeauty's Olly (NL) - short hair, opal

 

Pořízení Ahavy nebylo moc plánované a rozhodnutí to bylo krapet těžší. Na můj vkus už mám totiž holčiček hodně. Maminka Ahavy - Olly, původně adoptovala chlapečka z jiného vrhu, kterého jsem měla mít, a neskutečně krásně a pečlivě se o něj starala. Chlapeček nakonec svůj boj prohrál, ale držel se statečně. Nicméně to, jak se o něj Ollinka starala bylo neskutečné a velmi vzácné. Křečci a křečíci se o cizí mláďata až na obrovské výjimky nestarají nikdy. Pořád jsem na to musela myslet a tak, když se zase věci trochu změnily a já hledala holčičku, věděla jsem, že budu chtít potomka Ollinky. Původně jsem měla mít její mladší potomky, ale Mitchel byl tak hodný, že mi přenechal svou samici z jejího prvního vrhu a já tak měla větší šance na uskutečnění velkého plánu. Ahava je nejenže naprosto překrásná holčička medvídkovitého typu, ale je i moc hodná a pomáhala mamce Olly odchovávat další potomky, takže věřím, že bude naprosto úžasnou maminkou, jakmile bude mít příležitost. Už se nemohu dočkat, až budu mít to štěstí to sledovat!

Ahava je opravdu překrásná samička. Vzhledově mohu vypíchnout především krásnou a sytou barvu, super hlavu, oči, tvar těla... prostě top zvířátko. Povahově je taková tišší, klidná, moc hodná. Zpočátku zkoušela ochutnávat zoubky, když se sáhlo do boxíku, ale jen v úvodu, kdy byla asi nervózní po transportu. Teď bez problémů velmi ráda dojde za rukou. Je to větší samička, přitom má krásně pevný tvar těla. Už se nemohu dočkat jejích potomků!

Ahava si prvním vrhem hned vyzkoušela tvrdou školu s 8 uličníky, ale nějak významněji jí to nerozházelo. Jediné, co se změnilo, že po návratu k holkám do skupinky, začala všem tvrdě šéfovat a rovnocenné samice docela šikanuje. Nějak jí to stouplo do hlavy. Také začala trochu víc přibírat než je zdrávo. Doufám, že druhý vrh jí umírní a zase se vrátí do starých kolejí bezproblémové samice.

Jak už několikrát zaznělo, linii Ahavy jsem si vybrala právě pro jejich výborné mateřské vlastnosti a musím říct, že je úžasné to sledovat. I druhý vrh Ahava zfoukla jak nic a postarala se 5 nádherně velkých a tlustých miminek. Bohužel je ale tato linie spojená s velmi sebevědomým chováním a velkým vzrůstem, což jde ostatně ruku v ruce... Ani po druhém vrhu se Ahava neumírnila... tedy na pár měsíců ano, ale pak se to pomalinku, nenápadně zase začalo vracet. Nyní mám ve skupině hned několik velmi silných samic a je to opravdu problém... ačkoli se snažím, co to jde a s křečíky v podstatě trávím celý den, tak je to záhul a při takovém přepětí se stávají chyby, zkraty, nehody, ale i zlé a rychlé šarvátky... zkrátka je toho moc. A tohle všechno se spojilo v jedno velké neštěstí, které potkalo Ahavu... zcela zdravou, krásnou samici a ačkoli byla prudička, měla jsem jí ráda. Je to pro mně hrozně těžké a silné a nemám ani sílu psát, co se stalo. S tímto odchodem jsem si hodně sáhla na dno. Pevně věřím, že tento odchod nebyl zbytečný a mnohému mne naučil a ještě naučí, protože si ho budu pamatovat na vždy. Loučím se s tebou, má hvězdičko!

 

Odchovy: vrh J2 (8), vrh P2 (6)