Jdi na obsah Jdi na menu

Desert Rose of X-rats

(16. 7. 2008 - † 12. 5. 2011)

desprdik-09p.jpg

Rex, Dg?, skořicová, spotted, berkshire

chov nebude (špatný rex)   PP

 

Rianka je moje dopasavad nejmazlivější holčička a byla jsem pevně rozhodnuta, že si po ní miminko prostě musím nechat. Jediné mé kritéria byla, aby byla rex a do chovu. Rianka mou prosbu vyslyšela a jak je jejím zvykem, tak se mi ho snažila vyplnit na plný čáře, respektive ve výběru z 19 miminek! :o)) I když jsem nakonec měla výběr ze dvou vhodných holčiček, vybrala jsem si Desertku. Její barvička je nádherná a její berkshire předpisový. Je to sluníčko a už od otevření očí mě chodí zdravit při každém otevření terárka.

Už od počátku se stále měnily zprávy o existenci jejího spottedu, poslední dobou však vždy najdu tři bílé chloupky, takže prostě spotted je. :o)) Desertka mi dělá radost, ráda se mnou chodí ven na procházky s pejskem a radostně si u toho cvaká zoubky. Je to mazlivka, která je první u otevření dvířek, což jí vydrželo z miminkovských let. Ráda zlobí ostatní v kleci, ale nikdo jí nikdy nevynadá. U holek má zvláštní postavení stejně jako u mne.

Zatímco z Elfiny se stala zlobivá puberťačka, Desertka se proměnila v jeden obrovský mazlící se kolos. Potřebuje mít člověka stále po ruce, nejen na mazlení, ale i na pusinky a hry. Je vidět, že je moc chytrá a ví, jakou lumpárnu má udělat, aby na sebe strhla více pozornosti. Ráda chodí na výzvědy po bytě a schazování věcí z okna je úplně nejvíc k popukání. Díky tomu si vysloužila další verze svého jména - Desérie a Krysa. Kupodivu se na obě naučila poslouchat. :o)) Je to velmi závislá holčina. Nemůžete vidět smutnějšího potkana, když zůstane sama v kleci a já si jí nevšímám (většinou po zlobení zbylých spolubydlících, kteří jsou za trest v přepravce, ona jako jediná nikdy nezlobí).

Desérinka se začíná povahou čím dál více podobat mamince. Ráda se nechává drbkat při ležení, ale vždy je ready pro nějakou akci. V novém bytě v Budějkách se odvážila jako první na výzvědy a to tak, že jsem jí chvílema nemohla najít. Nakonec při zápřahu celého bytu v hledání byl Krysoid nalezen po čtvrt hodině, jak si to s klidem štráduje zpátky ke kleci. Její klidný výraz bych vám přála vidět. Je to takový náš průzkumný flegmatik. Málo co jí rozhodí.

Desertka po smrti své maminky Rianky převzala v rámci rodiny (tedy nyní už jen s Essinkou) vůdčí maminkovskou roli. Je úžasné, jak se k sobě holky semkly. O Rianku se pečlivě staraly až do konce a nyní je od sebe nenajdete. Desertka je stále ten mazlivý dráček, ale je vidět, že se stářím omoudřila a nyní už spíš dohlíží na pořádek v kleci. Občas je pak viděna, jak se handrkuje s Andílkem, ale pak jí to zase přejde. Hlavně aby se pak šlo ven z klece a mohlo se shodit plno věcí a prozkoumat všechny novinky v pokoji.

Desertce se bohužel krátce po oslavě dvou let objevilo hned několik nádorů. U veterináře bylo dokonce zjištěno, že jeden je v okolí nebo přímo v žaludku a proto nám nebyla doporučena operace. Myslela jsem, že to nebude mít dlouhého trvání a Desertku budu muset pro bolesti uspat, ale k mému překvapení se úžasně drží! I když nádory rostou, Desertka se chová jako nic a je to stále ta stejná tryskomyška jako celý život. Mám obrovskou radost!

Nádory Desertce rostly tak nějak konstantní rychlostí a nakonec vyrostly do obřích rozměrů. I přes tento velký handicap byla Desertka nepopsatelná... stále veselá, při chuti, plná síly a energie nejen pro sebe, ale i ostatní v kleci, o výchově nových miminek nemluvě. Postupně přežívala všechny své kamarády a mnoho mladších potkanů a já jí překřtila na nesmrtelnou. Možná by se tak stalo, ale nakonec se Desertky zdravotní stav zhoršil a já byla nucena jí ušetřit bolesti a nechat jí uspat. Bohužel jak jsem očekávala, Desertce se na onen svět stále nechtělo a bojovala s vervou do poslední možné chvíle. :'( Nikdo na světě snad nemohl mít silnější vůli žít a tak silné srdíčko... navždy zůstane v mém srdci, má malá tryskomyška.

Zdravotní karta

 

Společné fotky    Když spinkáme    Řádění    První narozky

Novoroční oslava    Druhé narozeniny    Oslava 2,5 let

Seznamka s Íčkama

 

 

Náhledy fotografií ze složky Desert Rose of X-rats