Jdi na obsah Jdi na menu

Bella

C... of Rattstein alias Bella

(21. 3. 2005 - † 28. 4. 2005)

Obrazek

Standard, černá, husky roan

 

Jednou jsem zaslechla diskuzi o tom, že na internetu se najde vše. V tom mi došlo, že bych tam také mohla něco najít o potkanech. Brzy jsem si našla, že existují chovatelé potkanů a zalíbila se mi samička z vrhu C z CHS Rattstein v Ústí nad Labem (až později mi došlo, že se jednalo spíše o zverimexový chov, než o registrovanou ChS). Dojela jsem si tedy pro ní. Byla trochu menší než ostatní, ale jinak v pořádku (říkala jsem si, co se může stát, je to CHS).

Cestou jsem se stavila u známých a zanedlouho, co jsem s malou přijela domů (táta od té doby ignoruje všechny mé potkánky) mi začala pšíkat. Uvařila jsem jí čaj a celý den jí nosila u sebe, aby se zahřála. Pšíkání se však zhoršovalo. Rady chovatelky z Rattsteinu mi moc pomáhaly a nakonec jsme přišly na možnost, že je to senem, v kterém přijela a které potom dostala do domečku, aby jí nebyla zima. Okamžitě jsem ho vyndala (já bych ho tam sama nedala, protože mi kvůli senu umřel křeček - to máma) a zdravotní stav se začal zlepšovat.

Když jsem druhý den přišla ze školy, Bellinka ležela mrtvá v kleci. Možná to byl zápal plic, to už se nedozvím. Ale zemřela mi po 5 dnech, kdy jsem si jí přinesla domů.

 

Náhledy fotografií ze složky První holčičky