Jdi na obsah Jdi na menu

Aquarius Moonlight

(12. 9. 2010 - † 3. 2. 2012)

v-perince-02po.jpg

Standard, modrá agouti, solid

(IMPORT ANGLIE)   PP

V první řadě bych za tento těžce vypracovaný zázrak chtěla poděkovat Romče z ChS Gremleen's! Za výtečnou spolupráci, mnoho neprospaných nocí, miliony dotazníků, ještě více mailů a hlavně za cestu, která se pro nás už navždy stane jasným symbolem neskutečna, které vždy plně pochopíme jen my dvě...

Moonlight společně se svou sestřičkou a luxusními kloučky :o)) je naším obrovským úspěchem! Jedná se o vůbec první import z Anglie do ČR, kterému předcházely dva roky úsilí, dva neúspěšné pokusy... je toho mnoho a já jsem toho stále ještě plná, ale o tom se nechci rozepisovat. Mám tu před sebou naprosto krásnou holčičku, která je natolik dokonalá až nevím, co o ní psát. Krásná stavba těla, kouzelná očka, dokonalé ouška a hlavně po mnoha letech konečně má vysněná modrá agouti! Je ze dvojice ta opatrnější. Z počátku se nikam nehrne, jen vystrkuje nosánek a pečlivě uvažuje, zda je bezpečno se ukázat. Za chvíli jí však zvědavost nedá a když jí Midnight přijde říci, že může vylézt, tak řádí jak černá ruka. :o)) Je hodně společenská a to jak s potkánky, tak s lidmi. Miluje spinkání v šátku u krku a nejlépe ještě s drbkáním. :-)

Z Moony se stává krásná slečna a její barvička mě každým dnem uchvacuje. Hezčí modrou agouti jsem si nemohla přát. Moony má takovou opatrnou povahu. Ke všemu přistupuje rozvážně a rozhodně se do ničeho nehrne. Teda pokud je to nová věc. Jakmile je v pro ní známém prostředí a neděje se nic neobvyklého, řádí jak černá ruka. Tu je na stole, vyhrabává kytku, tu na zemi odnáší papír do klece, tu skáče z postele na klec Enigmy. Je s ní legrace a zároveň je hodná - nekouše klec. :o)) Jen povely jí nejdou, vlastně nechápe o co mi jako jde. Se sestřičkou si náramně rozumí a snaží se být stále v její blízkosti. K novým lidem je opatrná, ale ke mně se chodí mazlit, drbat a dává pusinky. Když přišla Skříte do party, ihned se jí ujala a starala se o ní jako náhradní maminka. Věřím, že její vlastní miminka pro ní budou vším. Je to taková moje citlivá dušička.

Moony měla bohužel komplikace při porodu a miminka jsme museli dostat ven císařákem. Moony to vše úžasně zvládla a zatím si docela drží i správnou linii, i když nám trochu ztěžkla a zmohutněla. Podařilo se zachránit 3 kloučky. Když jsem se je snažila později přidat do klece, aby z nich Moony taky něco měla, tak před nimi zběsile utíkala. Od toho císařáku je trošku jiná, asi se jí dotklo, že přišla o svá miminka. Jak však čas plyne dál její ségra a další samice v kleci mají vlastní miminka a zdá se mi jakoby to Moony moc pomohlo v psychické rehabilitaci. Ke všem mimčům se hned nahrne a stará se o ně. Mám vždy radost, když vidím ty její rozzářená očka, když okolo ní běhají malí prckové. :-) Stále je z ní ta opatrná holčina, která se nehne chvíli od své sestry nebo ode mne. Je to takový strašpytlík závisláček, ale je stěžijní spojka všech v kleci. Každý má toho našeho obříka moc rád.

Moony se po císařáku hodně změnila povahově. Přestala mít ráda kontakt s lidmi, kterému se poměrně vehementně vyhýbá. Také začala být hodně citlivá na změny, cizí prostředí a lidi. Na jakoukoli novinku v jejím prostředí si těžce zvyká a tak se víc upnula na své spolubydlící v kleci. Zvláště na její sestřičku Midi. Její povahu jsem vzala takovou, jaká je, ale snažím se jí i pomáhat a tak se mezi námi utvořilo zajímavé pouto.

Když Midi umřela, hodně jsem se o ní strachovala. Nakonec to nejspíš zvládla, ale asi měsíc po úmrtí Midi jí začalo blbnout srdíčko. :-( I když jí léky vždy chvíli pomáhaly, postupně jejich účinek slábnul. Moony navíc léčbu špatně snášela, jelikož to vždy znamenalo kontakt se mnou a nepříjemné injekce. Nakonec jsem se rozhodla jí nadále nedržet na živu díky práškům, jejíž dávkování pro ní byl velký stres a tak to již pro ní nebyl plnohodnotný život. Moony byla moc zvláštní holčička, která mi právě tímto moc přirostla k srdci. Byla radost pozorovat, když byla spokojená a dělala pokroky díky mému pomalému a citlivému přístupu. Nevím, zda srdíčko nevydrželo smutek po odchodu Midi nebo to byl jiný problém, nicméně nám tu všem moc chybí její citlivá dušička. Věřím, že už teď spokojené spinká v klubíčku se svou sestřičkou Midi!

Zdravotní karta

 

Společné fotky    Miminka    Seznamka s Íčkama    První narozky

 

 

Náhledy fotografií ze složky Aquarius Moonlight