Jdi na obsah Jdi na menu

Althea of X-rats

(♥ 12. 7. 2020 - † 8. 12. 2021)

althea-13mes-01p.jpg

Short hair, BE lilac

(aa bb Cc dd DgDg P- Sasa Wawa)

 

Test na cukrovku: negativní (30. 10. 2020)

 

otec: Ponyo of X-rats (CZ) - wavy, satin, albino, silvering

matka: Blossom Hamsters de Prague (CZ) - short hair, lilac fawn

 

Prve jsem si z tohoto vrhu neplánovala nic nechat, ale chovatelské okolnosti tomu chtěly jinak a já se do Althei i poměrně rychle zakoukala. Má oblíbená barva, krásné oči a ještě kontaktní holčička. Navíc celý vrh opravdu velmi vydařený po všech stránkách. A tak jsem si říkala, že přeci jen si nechat takovou krásku ve svém zlomovém vrhu A2 - začátek druhé abecedy, by mělo být skoro povinností, ne? No, dobře... prostě jsem se zakoukala a potřebovala jsem si to nějak ospravedlnit. :o)) 

Z Althei pomalu roste dospělá slečna. Zatím se i díky změnám v osazenstvu jejího boxíku aktuálně stala alfou. Ne, že by byla nějak drsná, ale tak nějak to má v sobě. Vypadá to, že jí to i přirozeně vyhovuje, tak uvidíme, jak se to ještě vyvine po miminech a v jiném složení děvčat. Jinak je milá. Do ruky si sama nejde, ale přijde k ní na zavolání, očuchne a pak si zase odběhne. Do ruky se nechá v klidu vzít a bez problémů se nechá i mazlit. Je tak středně aktivní. A má moc hezký odstín barvy lilac.

Althea byla výbornou maminkou a o svůj první vrh se postarala s velkou pečlivostí. Skvělé je, že její povaha se po odchovu nikterak nezměnila. Stále středně aktivní, k ruce přijde, nechá se vzít, v ní mazlit. Ve skupince přirozená alfa. Jen se jí zhoršila kvalita srsti a trochu zhnědla. :-)

Druhý vrh Althei nevyšel dle plánů a prdelka bohužel potratila. Byl to těžší potrat, ale nakonec to vše zvládla. Dokonce se uklidnila, velitelství ve skupině přenechala jiným a stala se z ní spokojená starší dáma, která má ráda svůj klid a jídlo. I tak je ale stále ve formě a netloustne, z čehož mám radost.

Althee se zhruba v roce objevil nádor na zadní noze, přímo v kloubu. Nejdříve jsem si myslela, že to je absces, ale nebyl. Nicméně na nádor opravdu velmi nezvyklé místo. Nejprve prdelce vůbec nevadil, ale pak začal růst poměrně rychle. Althea se ale tvářila, že jí to nevadí, jen více šmajdala. Pak se ale po rvačkách ve skupince do nádoru dostal zánět a už to začalo být špatné. Nějakou dobu se to dařilo udržovat v rozumném vzhledu a bez bolestivosti, ale pak náhle se to rapidně zhoršilo. Přišly bolesti a Althea si chtěla nohu ukousat. I břicho změnilo barvu a ztvrdlo, je možné, že se metastáze rozšířily dále do těla nebo to byl následek zánětu. Proto jsem radši zvolila eutanázii, aby už bolest pominula. Je mi moc líto, že tu Althea byla tak krátce a konec byl velmi rychlý. Stále jsem z toho trochu v šoku, ale vím, že to tak pro ní bylo nejlepší. Už se netrap, prdelko.

Odchovy: vrh F2 (6)