Jdi na obsah Jdi na menu

Almondo of X-rats

(7. 7. 2017 - † 30. 7. 2018)

img_0039.jpg

Agouti, dominantně tečkovaný

 

otec: Diavoli Syrius - agouti, bez kresby

matka: Aloha Syrius - agouti, dominantně tečkovaná

 

Almondo je zatím velmi zvědavý a po úvodní plaché chvilce velmi nebojácný kluk. V nové kleci se zabydlel raz dva a velmi miluje běhání v kolečku, v kterém zásadně běhá pouze v noci.

Almondo se chová celkem plaše. Jeden z důvodů bude asi můj pes, kterého se hodně bojí. Možná i proto striktně dodržuje noční režim. Jakmile se v pokoji zhasne a jde se spát, Almondo teprve vyrazí ven. Jinak je velmi hodný.

Almondo má prostě svůj noční režim a málokdy ho pozmění. Jak se ale blíží oslava jeho prvního roku je vidět, že si více věří a více komunikuje. Když si ho pak vyndám, tak ke mně má důvěru a chodí se ke mně schovávat, když ho něco vyplaší. Jinak je se mnou ochotný spinkat za krkem v šále jako potkan a brát si tam i nějaké dobrůtky. Je to prostě nádherné velice hodné stvoření.

Někdy člověk blízké úmrtí zvířete očekává a jindy je to zase šok z čistého nebe. A ta druhá varianta se udála dnes, když jsem našla Almonda mrtvého v domečku. Spal tam naprosto v normální póze... nic mu nikdy nebylo a najednou prostě jen leží mrtvý. Vůbec tomu nerozumím. Těšila jsem se na jeho potomky, ale ty už nikdy nestihne. :-( Vypadá to, že umřel v poklidu ve spánku a zřejmě i velmi náhle. Příčina úmrtí neznámá.